2 058 100 пенсионери ще получат добавка от 60 лв.

...
2 058 100 пенсионери ще получат добавка от 60 лв.
Коментари Харесай

До средата на 2022 г. пенсионерите ще получават добавка от 60 лв. към пенсиите

2 058 100 пенсионери ще получат добавка от 60 лева към пенсиите си за януари, февруари, март, април, май и юни. Допълнителната сума ще се изплаща на всички пенсионери, без значение от размера на техните пенсии, като мярка за поддръжка за ограничение на следствията от COVID-19.

За изплащането на добавките за шестте месеца държавното управление ще отпусне спомагателни 750 000 000 лв. по бюджета на държавното публично обезпечаване.

Изплащането на добавка от 60 лева към пенсиите е за сметка на преизпълнението на данъчните доходи по държавния бюджет за 2021 година

Ваксинираните пенсионери ще получат и по 75 лева еднократна добавка към пенсиите си.

Правителството отпусна 100 млн. лева по бюджета на държавното публично обезпечаване за поощряване на имунизацията против Ковид-19. Със средствата Националният застрахователен институт (НОИ) ще изплаща еднократна добавка от 75 лева към пенсиите на всички пенсионери със почнал, приключен имунизационен курс или с сложена допълваща (бустерна) доза.

Хората, които до 31 декември 2021 година имат приключен имунизационен курс, ще получат спомагателното заплащане с пенсиите си за февруари следващата година. Еднократна добавка от 75 лева ще бъде изплатена и на възрастните, които в интервала от 1 януари до 30 юни 2022 година завършат цялостния имунизационен курс или слагат допълваща (бустерна) доза ваксина. Същият финансов тласък ще получат и пенсионерите, които слагат първа доза ваксина от 1 до 30 юни 2022 година

Пенсионерите не би трябвало да подават заявление за приемането на средствата, нито да изпращат зелен документ или други здравни документи до държавните институции. Информацията за хората, които имат право на еднократна добавка, ще се обменя всеки месец по длъжностен път сред Национален осигурителен институт и Министерството на здравеопазването. Допълнителните средства към пенсиите ще се изплащат през месеца, идващ месеца, през който осигурителният институт е получил информация за правоимащите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР