2,0-литровият, четирицилиндров бензинов двигател Ingenium на Jaguar Land Rover с

...
2,0-литровият, четирицилиндров бензинов двигател Ingenium на Jaguar Land Rover с
Коментари Харесай

Бензиновият двигател Ingenium на Jaguar Land Rover е един от 10-те най-добри в света

2,0-литровият, четирицилиндров бензинов мотор Ingenium на Jaguar Land Rover с турбокомпресор и 250 к.с. е приет за един от „ 10-те най-хубави мотора за 2018 година “ от WardsAuto.

За 2018 година общо 32 нови или доста усъвършенствани силови елемента от редица автомобилни производители бяха тествани от редакторите на WardsAuto в действителни условия на шофиране на пътя. 10-те най-хубави мотора за тази година бяха определени въз основата на редица тестови критерии, в това число, само че освен, оптималната мощ, спестовност на гориво, звукови характерности и нови технологии.

Изцяло алуминиевият двулитров, четирицилиндров бензинов мотор Ingenium с турбокомпресор дава динамичност, изгодност и финес без компромис. Първият стилен SUV на Jaguar, E-PACE, е най-новият модел, оборудван със силовия елемент Ingenium с 250 к.с.; ускорявайки от 0 до 100 км/ч за едвам 6,6 секунди и осигурявайки разход на гориво от 7,7 л/100 км.

Ник Роджърс, Изпълнителен шеф - Продуктов инженеринг, сподели: „ Да бъдеш приет от WardsAuto за основаването на един от най-хубавите мотори за 2018 година е същинска чест. Нашето семейство от 4-цилиндрови бензинови и дизелови мотори Ingenium с ниски излъчвания е едно от най-екологичните в света, подкрепяйки уговорката ни да понижим нездравословните излъчвания от колите и да подобрим икономията на гориво. Конструирани да дават най-хубавата динамичност на задвижване във всевъзможни условия, моторите Ingenium имат усъвършенствана технология за изцяло изменчив ход на клапаните в комбиниране с турбокомпресор с ниско търкане за усъвършенствани реакции и оптималната спестовност на гориво. “

Технологията на моторите Ingenium бе показана за първи път през 2015 година с 2,0-литровия, четирицилиндров дизелов мотор. Той бе последван от усъвършенстваните бензинови мотори, чието произвеждане стартира през април 2017 година

Достъпен за по-голямата част от гамата на Jaguar Land Rover, 2,0-литровият, четирицилиндров бензинов мотор Ingenium с турбокомпресор е разполагаем във версия с 250 к.с. и с 300 к.с. Освен в E-PACE, моторите бяха добре признати в коли от Jaguar XE до Jaguar F-TYPE и от Land Rover Discovery Sport до най-новите Plug-in хибридни електрически коли Range Rover и Range Rover Sport.

В основата на тактиката на компанията за ниски излъчвания, моторите от фамилията на Ingenium се създават в струващия 1 милиард английски лири Център за произвеждане на мотори на Jaguar Land Rover в Улвърхамптън. От юли 2017 година 2,0-литровият, четирицилиндров бензинов мотор Ingenium се създава и в китайския цех за мотори на компанията за коли Chery Jaguar Land Rover, продавани в Китай. Проектирани, конструирани и създавани от Jaguar Land Rover, моторите употребяват дизайн с високо наличие на алуминий и ниско търкане, който обезпечава отлични термичникачества и олекотена структура, подобрявайки икономичността и динамичността на автомобила спрямо обичайните стоманени дизайни.

От 2020 година всеки нов автомобил на Jaguar Land Rover ще има алтернатива за електрификация и ние ще продължаваме да влагаме доста в ултра екологични бензинови и дизелови двигатели
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР