1985 лева са необходимите средства за издръжка на едно тричленно

...
1985 лева са необходимите средства за издръжка на едно тричленно
Коментари Харесай

1985 лв. нужни за едно семейство месечно

1985 лв. са нужните средства за прехрана на едно тричленно домакинство. Това демонстрира наблюдението на КНСБ и ИССИ на потребителските цени и издръжката нужна за третото тримесечие на 2021 година

Със 100 лв. нарастват нужните средства за едно тричленно домакинство по отношение на декември 2020 година

Президентът на КНСБ Пламен Димитров посочи, че чистата заплата за прехрана към септември месец за един работещ възрастен, живеещ самичък, е към този момент 1 103 лв. . Спрямо декември предходната година има нарастване за заплатата за прехрана на един човек, тогава е била 1 047 лв.. Така за една година издръжката на живот за един независим човек се е нараснала с 56 лв..
 Заради скока на цените: Поне 2600 лева са нужни на тричленно семейство за прехрана
Заради скока на цените: Поне 2600 лева са нужни на тричленно семейство за прехрана

Драстично са поскъпнали олиото, хлябът и сезонните плодове и зеленчуци

Парите не стигат при настоящия вид на минимална работна заплата, регистрират от КНСБ. За това КНСБ предлага минималната работна заплата от 2022 година да стане 764 лв..

Основните фактори за ускорено повишаване на потребителските цени са: 55% скок на цените на петрола, на природния газ с към пет пъти, цената на електрическата енергия за бизнеса - 4 пъти , растеж на цените на продуктивността в индустрията с 20% през месец септември на годишна база.

Ако се направи съпоставяне с предходните проучвания съгласно КНСБ главният мотор за повишаване на издръжката на живот е групата на питателните артикули. По-забележимо повишаване от началото на годината се следи при групите на: " Хляб и зърнени храни " с 4.2%, " Мляко и млечни артикули " с 4.6%, " Животински и растителни масла " с 16.3%, " Зеленчуци " с 15.4%.
 Костадин Костадинов: Еврозоната гори в инфлация, само че служебното държавно управление ни води натам
Костадин Костадинов: Еврозоната гори в инфлация, само че служебното държавно управление ни води натам

Икономистите на " Възраждане " със личен разбор за резултатите от еврото

Повишението на питателните артикули се отразява и в повишаването на цените на услугите в заведения за публично хранене, които доближават растеж до 9.4%. По-силно е изразено и повишаването в заведения за бързо хранене със 7.6% и кафенета/сладкарници с 14.8 %.

В България 1, 660 млн. души живеят под прага на беднотия и са с лимитирано ползване. Усещането при тях е за по-висока инфлация, в сравнение с демонстрира общият показател на потребителските цени .

Увеличението в нехранителните артикули в последното тримесечие бележи мощно ускоряване, като регистрира растеж от 5.3% от началото на годината . Възходящият тренд е резултат от повишаването от 1 юли на цените на електрическата енергия с 4.4% и на топлоенергията с 16.1%. На групата " Електроенергия, газообразни и други горива " цените нарастват с 11.3%, цените на природния газ за битовите консуматори е с растеж от 67.7%, дървата за огрев се повишават с 12.5%, горивата и смазочните материали за ЛТС с 27.2%. Забележимо нарастване се следи и при групите " Образование и свободно време " с 4.4%, фризьорски услуги със 7.1%, услуги свързани със спорт, свободно време и просвета с 5.5% .

Очакванията на КНСБ през идващите месеци е да има продължаващо повишаване на цените, въпреки и с низходящ тренд, като разследване подхванатите ограничения за компенсиране на бизнеса от нарастването на цените на тока. Изхождайки от актуалните данни и отчитайки идното повишаване на цените, КНСБ смята, че растежът на заплата за прехрана в края на годината ще доближи и даже надвиши 6% .

Заради нарастването на цените на тока от началото на 2022 година и поради неналичието на ограничения за ограничение не енергийната беднотия към 2 300 000 българи ще би трябвало да лимитират разноските си за отопление заради дефицит на средства.

КНСБ желае от държавното управление да поправя бюджета, с цел да може да се подсигуряват всички обществени заплащания и да се мисли по какъв начин необлагаемият най-малко да бъде въведен в данъчната система от началото на 2022 година Синдикалната организация желаят компенсациите за безработица, майчинство и пенсиите да бъдат увеличени .

Българският народ има , обявиха от синдикалната организация във връзка оповестената лотария от здравните управляващи за стимулиране на имунизация против ковид.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР