1943 г. е, четвърт век след примирието, сложило край на

...
1943 г. е, четвърт век след примирието, сложило край на
Коментари Харесай

Преглед на книгата: Представянето на разделена нация от Томас Мълън през 1943 г. прави паралели с днешния ден

1943 година е, четвърт век след примирието, поставило завършек на по този начин наречената Велика война, и американците още веднъж се бият в непознати земи, сражавайки се с възходящата Японска империя в Тихия океан и изправяйки се против немската Африканска корпорация по южния борд на Средиземно море.

Страната беше разграничена дали да влезе във войната. Изолационистите се опълчиха на жертването на американски животи за спасяването на демокрациите в Западна Европа. И хиляди нацистки симпатизанти намерено тръбят в поддръжка на Адолф Хитлер. Скритата офанзива на Япония против Пърл Харбър през 1941 година отприщи родолюбив жар, който наподобява реши въпроса, само че в някои среди опълчването на войната към момента беше надълбоко.

В Бостън, град, от дълго време разкъсван от етнически и религиозни проблеми омразата, антисемитизмът, расизмът и ксенофобията се развихриха. Протестантите янки презираха гъмжащото от ирландски имигранти население на града. И ирландците не виждаха причина, заради която тяхната осиновена ст...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР