194 депутати дойдоха за последното заседание на 44-то народно събрание.

...
194 депутати дойдоха за последното заседание на 44-то народно събрание.
Коментари Харесай

194 депутати закриха 44-то НС, само един министър ги уважи

194 депутати пристигнаха за последното съвещание на 44-то национално заседание . Министри не участваха. Малко по-късно към депутатите се причисли екоминистър Емил Димитров-Ревизоро. Председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова регистрира, че този мандат не е бил лек. Тя посочи пандемията , която беляза работата на законодателния орган. Българската здравна система удържа на натиска, акцентира Дариткова.

И през днешния ден, по думите й, медиците не престават да лекуват пациентите . Тя отдаде значимото и на Националния действен щаб (НОЩ). В моменти на сходни тествания българското общество се нуждае от единение, безапелационна бе Дариткова.
 Първият звънец за 44-то Народно събрание бие на 19 април
Първият звънец за 44-то Народно събрание бие на 19 април

Със собствен декрет президентът привиква новото Народно заседание

Парламентът не постоянно бил на висотата на публичните упования, сподели Дариткова . В българския парламент постоянно отправяхме обиди един към различен, напомни шефката на депутатите от ГЕРБ. Тя подчертава и върху единството, реализирано по време на българското председателство на Европейски Съюз.

Дариткова се надява идващият парламент да има повече поле за консенсус . В идващите години национални цели са участието в Еврозоната, както и икономическата промяна .

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова регистрира достолепията на левицата в 44 -ия парламент . Партията останала поредна в политиката си. Не влязохме в скрити сделки, акцентира тя.
 Журналистът Тома Томов влиза в политиката, тъй като Радев спечелил
Журналистът Тома Томов влиза в политиката, тъй като Радев спечелил

Признава си, че е сътрудничил на Държавна сигурност, само че без доноси

1323 различни законопроекти внесли алените в този мандат . Червеният лидер подлага на критика неналичието на доверие в Народното събрание и честата промяна на законодателството. 23 пъти е изменен законът за лечебните заведения, по думите й.

31 пъти е променян Кодекса за обществено обезпечаване (КСО). За левите това е доказателство за безредно законодателство и неустановеност в обществото . Нинова вижда и лобзъм в законите на този парламент. Лидерът на Българска социалистическа партия напомни и войната сред институциите с президента .

Депутатите от Движение за права и свободи не прочетоха декларация.

Искрен Веселинов от " Обединени патриоти " (ОП) сподели, че мандатът бил белязан с перманентна рецесия . Те не съжаляват за присъединяване си във властта. Формацията е удовлетворена от достиженията в борбата с радикалния ислям и някои " нарушени демократични консенсуси ". Веселинов регистрира растежа на пенсии и заплати. Оперативна програма са удовлетворени от построената ограда с Турция . Патриотите са удовлетворени, че, по думите им, 40 000 деца са се върнали в учебно заведение.

Лидерът на " Воля " Веселин Марешки разгласи, че групата му завършва мандата със самочувствие . Формацията опровергала подправените вести за себе си. Партията работила за майките, децата и предприемчивите българи. Депутатите от " Воля " не се замесили в нито един скандал, по думите на Марешки . Тук народът назначава , напомни той. Парламентът, по мнението му, е място за национализъм .

Красимир Янков от името на самостоятелните депутати уточни, че у нас има несигурно законодателство, което води до отлив на непознатите вложения . Хората, по думите му, нямат сигурност. По-малко кавги и повече консенсус пожела Янков на идващия парламент. Депутатите използваха времето за заявления да си създадат селфита в пленарна зала. Председателят на 44-тото национално заседание Цвета Караянчева също взе думата. Всеки от нас ще отнесе разнообразни мемоари, акцентира тя. Поуката от позволените в предишното неточности да носят бъдещите депутати ветерани , пожела тя на идващите. А тези, които за първи път ще престъпят прага на Народно събрание, да не не помнят обещанията си.

Караянчева регистрира работата на доброволците по изборите и на изборните комисии, които ще отделят времето си за " Светая светих на демокрацията ", както тя се изрази. Няма по-голям национализъм от отбраната на честността на изборите, уточни ръководителят на Народното събрание.

Последното съвещание на 44-тото национално заседание завърши с химните на България и на Европейски Съюз. След това Караянчева закри съвещанието и удари звънеца. По традиция депутатите е снимаха за спомен, само че в пленарна зала, а не пред постройката на Народното събрание , както нормално се случваше.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР