1933 г., град Лавал в Нормандия. Семейството на Андре Бение

...
1933 г., град Лавал в Нормандия. Семейството на Андре Бение
Коментари Харесай

От мляко до Президент - пътят на изтънчения френски вкус

1933 година, град Лавал в Нормандия. Семейството на Андре Бение е занаятчия в производството на локалното сирене камембер. Малката му мандра съумява да направи по 17 калъпчета сирене дневно, само че те мъчно стигат за всички искащи да вкусят от него.

Тогава никой не е предполагал, че след 90 години наследниците на семейство Бение ще ръководят компания за мляко, млечни артикули и храни с наличие в над 150 страни, 85 000 чиновници и над 28,3 милиарда евро годишен оборот.

Това е началото и сегашното на Лакталис - компанията, станала известна с млечните си артикули с марка.

Но тук далеч не приказваме единствено за марки, а за качество, френски изискан усет и непрекъснат блян към съвършенство както при избора на първични материали, по този начин и в индустриалния развой.

Чудили ли сте се за какво френската кухня е на такова високо равнище? Коя е онази загадка съставна част, която трансформира сякаш нормалните артикули в изумителни кулинарни наслаждения, когато са приготвени от французи?

Е, тайната са богатите млечни артикули - сметана, масло, сирена. Да вземем едни най-обикновени пресни картофи. Ние бихме ги изпържили в олио и поръсили с копър.

Французите обаче трансформират тези няколко картофа в същинско пиршество, тъй като прибавят огромна бучка масло и заливат със сметана преди да изпекат във фурната.

Именно поради тази тяхна обич към маслото и сметаната с високо качество, марката съумява да се наложи на пазара и да се трансформира в синоним на изтънчена кухня.

Продуктовата гама на Lactalis - компанията-майка на придвижва финото си отношение към млякото и сиренето към други хранителни артикули. В момента компанията предлага по целия свят, с изключение на фамозните си масло и камбер, десерти, сокове, бебешки храни, натурални сокове, месни артикули и деликатеси и хранителни добавки за спортисти.

В България компанията участва от 10 години и макар провокациите, съумява да наложи френския финес на хранене и в нашата действителност.

„ Радваме се, че през 10-те години, в които Лакталис е в България, направихме нашата съществена комерсиална марка още по-популярна и затвърдихме премиум имиджa ѝ като синоним на най-високо качество, неповторим усет и безупречна известност. “

Успяхме да се наложим и в обичайния бранш на саламуреното сирене, като предложихме новаторска опаковка на саламурено сирене с кошничка, която улеснява изваждането на сиренето от саламурата.

Много добре се приема и мекото ни сирене Salakis, което идеално си подхожда с нашите вкусни розови домати.

С огромно многообразие от сирена, сметани и масла, марката ни дава приятност от най-хубавата храна, какъвто е и слоганът ни – „ Да вземем най-хубавото от живота! “, споделя Александър Кабакчиев, шеф на Лакталис ЕООД.

В идващите години от Lactalis възнамеряват да ни срещнат и с усета освен на френските сирена, само че и на световизвестния холандски кашкавал и италиански пармезан.

Бъдещето дава обещание да е вкусно.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР