193-членното Общо събрание на ООН в петък трябва да разгледа

...
193-членното Общо събрание на ООН в петък трябва да разгледа
Коментари Харесай

Зеленски иска видео изявление пред ООН

193-членното Общо заседание на Организация на обединените нации в петък би трябвало да прегледа предложение президентът на Украйна Володимир Зеленски да се обърне с авансово записано видео на годишната среща на международните водачи през идната седмица, заяви " Ройтерс ".

Дипломатите чакат Русия да гласоподава препоръчаното решение , което е направено от Украйна. Руският дипломат в Организация на обединените нации Василий Небензя сподели в сряда, че Русия е срещу разрешаването на Зеленски да приказва посредством видео.

" Зеленски пътува чудесно из страната, само че не може да пристигна тук. Ако вие не можете да дойдете, това значи, че изпращате собствен представител да приказва пред Общото заседание ", сподели Небензия.

В записка до членовете на Общото заседание, забелязана от " Ройтерс ", задачата на Украйна в Организация на обединените нации сподели, че Зеленски " не може да взе участие персонално в съвещанията на Общото заседание заради продължаващата съветска експанзия против Украйна ".

Понастоящем той би трябвало да приказва пред срещата на високо равнище на Организация на обединените нации в сряда, 21 септември.

Проекторешението, което ще бъде прегледано в петък, гласи, че то няма да сътвори " казус за бъдещи общи диспути и мандатни срещи на високо равнище, планувани за бъдещи седмици на високо равнище ".

През последните две години на международните водачи беше позволено да показват видео изказвания заради пандемията от COVID-19 , само че тази година се чака те да пътуват до Ню Йорк, с цел да приказват в залата на Общото заседание на Организация на обединените нации.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР