192-ма са участниците във фотоконкурса Аз раста патриот“, който проведе

...
192-ма са участниците във фотоконкурса Аз раста патриот“, който проведе
Коментари Харесай

Конкурса „Аз раста патриот“ отличи участници и от Ню Йорк

192-ма са участниците във фотоконкурса „ Аз раста родолюбец “, който организира за седми път регионалната администрация в Смолян. Конкурсът е за фотоси на деца в национални носии в три възрастови групи. Този път броя на участниците е максимален, от ден на ден състезанието прераства в народен, споделят уредниците.

Сред децата на фотосите има хлапета в носии както от цялата Смолянска област. Снимки за състезанието са изпратили и пет девойки от българското учебно заведение „ Христо Ботев “ в Ню Йорк  - Виолета Иган, Калина Иган, Емма Бъчварова, Ива Илиева, Радея Ралева.За присъединяване си те бяха отличени със специфична грамота за съпричастност към българските обичаи. С такива грамоти са отличени също Ивайла Петрова- 3 година, гр. Враца, Група Моливко – ДГ „ Славейче “, гр. Криводол и Стефан Спиридонов и Аделина Христоскова на 6 година от гр. Пловдив. 

Областната администрация в Смолян организира състезанието в партньорство с бутилираща компания „ Михалково “. За провеждането му управата два пъти бе отличавана през годините с приз на Фондацията за транспарантни регламенти, в категорията " Най-добра процедура на бистрота в дейностите на администрацията ". Конкурса се организира по концепция на кореспондента Петя Гайдарова.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР