1917 блока са обновени в резултат на изпълнението на мерки

...
1917 блока са обновени в резултат на изпълнението на мерки
Коментари Харесай

1917 блока са обновени по програмата за енергийна ефективност

1917 блока са актуализирани вследствие на осъществяването на ограничения по Националната стратегия за енергийна успеваемост на многофамилни жилищни здания. 105 остават за дотъкмяване.
Обобщените данни за напредъка по програмата демонстрират, че по 19 здания се извършват строително-монтажни работи, а по други 74 са почнали подготвителни действия. За още 8 са оповестени публични поръчки за техническо и енергийно проучване.
Общият брой на подписаните контракти за финансиране на ограничения за повишение на енергийната успеваемост с Българската банка за развиване е 2022.
От въведените в употреба 1917 многофамилни жилищни здания най-вече са в градовете Бургас (205), Благоевград (143), София (118) и Хасково (100).
 Бургас с премия за достижения в енергийната успеваемост Бургас с премия за достижения в енергийната успеваемост
Бургас завоюва първа премия в категорията " Енергия " на интернационалната самодейност Transformative Cities. Церемонията по присъждането на...
За всички утвърдени за присъединяване в програмата здания от 16 области в страната плануваните ограничения са изпълнени. Това са Бургас (с 236 санирани блока), Благоевград (189), Стара Загора (111), Пазарджик (69), Кюстендил (65), Перник (62), София област (61), Кърджали (58), Смолян (55), Габрово (50), Шумен (45), Ямбол (39), Враца (36), Търговище (33), Разград (22), Монтана (18). Това са общо 1149 блока, фамилиите в които към този момент живеят в по-топли жилища и в по-комфортна среда.
В 12 области работата по утвърдените за присъединяване в програмата здания продължава. Завършени в тях са 768 жилищни блока. Предстои да бъдат санирани още 48 многофамилни сгради в столицата, 14 – в Добрич, 10 – в Хасково, 5 – във Варна, по 4 в Ловеч, Плевен, Русе и Сливен, по 3 във Видин и Каварна, по 2 в Пловдив и Тутракан и по една във Велико Търново и Харманли.
През идната година ще стартира работа по новата Програма за възстановяване на енергийната успеваемост на сградния фонд по Плана за възобновяване и резистентност на България, която ще обхване освен жилищните, само че и обществените и промишлените здания. За тези ограничения са планувани 2,5 милиарда лева, като най-големият запас – 1,7 милиарда лева, ще бъде ориентиран към санирането на жилища. За първи път програмата ще включва освен панелни блокове, само че и еднофамилни здания.
След осъществяването на дейностите хиляди фамилии ще живеят в по-топли и уютни домове през зимата, като ще заплащат по-ниски сметки за отопление. Мерките ще имат и екологичен резултат поради по-малко създадена електрическа енергия и по-малко нездравословни излъчвания в околната среда. Изпълнението на програмата ще има и стопански резултат за всички участници в капиталовия развой – проектанти, строители и снабдители на машини, съоръжение, строителни материали, консултанти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР