191-во основно училище Отец Паисий в софийското село Железница е

...
191-во основно училище Отец Паисий в софийското село Железница е
Коментари Харесай

191-во ОУ Отец Паисий в с. Железница предлага Монтесори обучение

191-во главно учебно заведение " Отец Паисий " в софийското село Железница е едно от първите общински учебни заведения в страната, което през 2017 година стартира работа по основаване на пилотна Монтесори класна стая, съобщи БНР.

Директорът на учебното заведение Савина Игнатова изясни пред Радио София, че Монтесори паралелката е сборна за възпитаници от 1 до 4 клас.

" Следваме правилата на Монтесори философията и педагогиката – детето да е в центъра на образованието. В нашата паралелка се образоват 24 възпитаници, които идват от София и от нашето обитаемо място. За нас е извънредно значимо продължаването на нововъведението. Интересът е огромен от родителите ", добави Савина Игнатова.

Неотдавна управлението на учебното заведение изиска подпомагане от МОН за основаване на следдипломна подготовка, която да дава педагогическа дееспособност на обучителите по системата Монтесори, както и продължение на новаторското обучение и в идващите класове. Партньор на 191-во главно учебно заведение " Отец Паисий " е Софийския университет, добави Савина Игнатова.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР