1900 лева се очаква да стане минималната, както и началната

...
1900 лева се очаква да стане минималната, както и началната
Коментари Харесай

Учителите готови на протест, ако гласуването на бюджета се забави

1900 лв. се чака да стане минималната, както и началната заплата на учителите

Учителите са подготвени на митинг за по-високи заплати, в случай че гласуването на бюджета се забави. Това разгласи в предаването " Денят стартира " по Българска национална телевизия Янка Такева от синдиката на българските учители. 

" Направихме доста срещи с министър Велкова, министър Пенов оказа помощ. Преди 3-4 месеца договорихме 546 млн. лева за увеличение на работните заплати на учителите и личния състав в учебните заведения от 1 януари 2023 година ", съобщи тя. 

" Очакваме приемане на бюджета, а увеличението на работните заплати ще го върнем обратно. Учителите ще получат това, което им се поставя от началото на година. Ако се забави гласуването на бюджета, подготвени сме да протестираме ", безапелационна бе Такева. 

1900 лв. се чака да стане минималната, както и началната заплата на учителите. 

" Знаете, че непрестанно имаме недостиг на учители. За да може младите учители да влязат в учебно заведение, те би трябвало да имат още един тласък ", разяснява тя. 

" Някъде към 5-6 хиляди учители ни трябват на година. Колегите пенсионери работят, тъй като не могат да оставят системата без постоянни и качествени учители ", сподели още Такева. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР