190 жалби и сигнали за изборни нарушения са постъпили в

...
190 жалби и сигнали за изборни нарушения са постъпили в
Коментари Харесай

Отказаха регистрация на поддръжника на Манолова Никола Вапцаров, бил мъртъв

190 тъжби и сигнали за изборни нарушавания са постъпили в Централната изборна комисия (ЦИК) в изборния ден към 17.30 ч., заяви представителят на комисията Александър Андреев.

Щабът на Мая Манолова е подал 29 тъжби за нарушавания към Общинската изборна комисия в София.

Един от неуместните случаи е от кв. " Дружба " в столицата, където е отказана регистрация на представител на Инициативния комитет на Манолова от ръководител на секционна изборна комисия с аргумента, че е " общоизвестен фактът, че Никола Вапцаров е мъртъв ". Всъщност ръководителят на Инициативния комитет на Манолова Никола Вапцаров е праплеменник на огромния стихотворец.

По информация от щаба на Манолова различен очевиден случай е 26-та секция в 22 СОУ, която оперирала с печата на 25-та секция, т. е. бюлетините, пуснати там, ще бъдат недействителни.
" Дискриминация е проявена към трима души – законно упълномощени представители на ИК на Манолова, които не са позволени да се записват в секция 1, 2 и 3 в 137 СОУ в ж. к. " Люлин ", настояват още от екипа на Манолова.

Другият сигнал е от 5-та секция в Първа математическа гимназия в " Красно село ", където жител е получил авансово попълнена бюлетина за различен претендент.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР