19-ти ден продължава руската инвазия в Украйна. Хуманитарна помощ пристигна

...
19-ти ден продължава руската инвазия в Украйна. Хуманитарна помощ пристигна
Коментари Харесай

Хуманитарна помощ пристигна от България и Германия в Измаил и Одеса

19-ти ден продължава съветската инвазия в Украйна. Хуманитарна помощ дойде от България и Германия за Измаил и Одеса.

Мерките за сигурност на пункта сред Румъния и Украйна - „ Исакча – Орловка “, са затегнати.

Хуманитарна помощ идва на пункта от разнообразни европейски градове и се насочва най-много към Одеса, Николаев, както и към Харков, където през днешния ден имаше въздушни удари.

Ситуацията в Измаил е релативно спокойна в светлата част на деня, преди да пристигна време за комендантския час в 19 ч. Хората се разхождат, деца даже играят по площадките, само че през нощта се чуват гърмежи.

След 19 ч. полицейски патрули минават по улиците на Измаил и приканват хората да се приберат.

Една водна граница дели Украйна и Румъния. Сега реката разделя фамилии. Жените и децата потеглят, а мъжете остават и махат, само че не са довиждане, а за до скоро виждане.

На контролно-пропусквателен пункт „ Исакча – Орловка “ има колони от коли, дами и деца. Интересно е, че и в противоположната посока-към Украйна, има коли от България и Украйна.

Докато те бягат, едно момче от Германия пътува повече от 1700 км, тъй като желае да помогне. Петер е студент от Университета за приложни науки в Митвайда. Разказва, че има другари в Одеса, които живеят в боязън от войната.

„ Аз съм студент от Германия, ние желаеме да помогнем. Не ме е боязън. Искам да оказа помощ на сътрудниците си в университета. Пътувам към Одеса, ще доставя нещата и ще се върна “, споделя Петер пред Би Ти Ви.

За страдание филантропичната помощ, която носи Петер, няма да доближи до всички. Особено до градовете, където животът е под блокада.

Жените, които бягат от Мариопул, описват, че родителите им са към момента там. Градът, от който излаз няма. Поне към този момент.

А храна и минерална вода идва и от Силистра. Осигурена от българската православна черква.
ТЕМА преди 25 минути 187 преди 3 часа 956 преди 3 часа 1447
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР