19 сирийски и иракски граждани, които са влезли нелегално в

...
19 сирийски и иракски граждани, които са влезли нелегално в
Коментари Харесай

Румънската гранична полиция: От България нелегално са влезли 19 сирийци и иракчани

19 сирийски и иракски жители, които са влезнали незаконно в Румъния от границата с България, са засечени от бреговата защита благодарение на дронове. Някои от мигрантите са били в гора покрай село Фърей, а други в региона на Остров, оповестява G4media.ro, базирайки се на Agerpres. 

Бреговата защита осведоми в понеделник посредством прессъобщение, че граничната полиция в границите на институцията, след характерни информационно-оперативни действия, употребявайки термовизионно съоръжение за наблюдаване, в това число дронове (UAV), е задържала в граничната зона, наоколо до местностите Есечиой и Фърей, 19 непознати жители, минали нелегално държавната граница от България в Румъния.

" Те засякоха 10 души в гората край град Феура, които се движиха от границата с Република България. Продължава тяхното наблюдаване за определяне на лидера, който е щял да улесни противозаконното прекосяване на държавната граница. Тъй като наоколо до границата не са видяни хора, граничните служители на реда са пристъпили към извикване и задържане, като е открито, че са лица без документи за идентичност и не владеещи румънски език. В резултат на изследването се оказа, че това са жители на Сирия и Ирак. Предвид ниската температура, към -14 градуса, продължителното излагане на мраз може да заплаши живота на тези хора ", се споделя в известието. 

Подобна беше обстановката в региона на Остров, когато чиновници на бреговата защита задържаха покрай Есечиой девет души, които нямаха документи за идентичност и не говореха румънски. 

" Лицата са отведени в ръководството на Гранична полиция за осъществяване на спомагателни инспекции, като вследствие на осъществените следствия е открито, че лицата са сирийски жители, минали незаконно държавната граница на Румъния от България ", се споделя в прессъобщението.  

Всички нелегално минали държавната граница лица са поемани от граничния орган на прилежащата страна на съображение съглашението за реадмисия сред Румъния и България. 

Граничната полиция проверява и двата случая, под координацията на прокуратурата към Апелативния съд в Констанца, във връзка с осъществяване на закононарушението лъжливо прекосяване на държавната граница. 

Припомняме, че единствено преди дни Newsweek излезе с новината: В " битката " за Шенген България споделя, че е спряла 20 пъти повече мигранти от Румъния. Може ли това да е мотив България да бъде призната в Шенген преди Румъния? Евентуално, като се има поради, че едно от изискванията на Австрия е засилен граничен надзор ", написа Newsweek.ro. 

България показа рекордни данни за броя на незаконните мигранти, за които се твърди, че са спрени на границите й. Става въпрос за 180 000 мигранти, голяма цифра, в случай че я съпоставим с тази, показана от Граничната полиция за Newsweek Romania.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР