19 са убитите украински войници при , който президентът Володимир

...
19 са убитите украински войници при , който президентът Володимир
Коментари Харесай

19 са убитите украински войници при руски удар срещу военна бригада

19 са убитите украински бойци при, който президентът Володимир Зеленски дефинира като " покруса, която можеше да бъде избегната " , оповестява " Ройтерс ".

Украинските медии оповестиха, че бойците са били убити в петък по време на гала по награждаване във фронтовата Запорожка област в Югоизточна Украйна.

Днешното изказване, оповестено от 128-а обособена планинска щурмова бригада, показва броя на починалите, само че дава малко други детайлности.

В събота министърът на защитата на Украйна съобщи, че е почнало следствие на офанзивата, а украинската войска настрана посочи, че Русия е нанесла удара против Запорожката област с балистична ракета " Искандер ".

Министерството на защитата на Русия пък заяви, че неговите сили са стреляли по украински войски в района и са убити до 30 военнослужещи.

Днес Държавното бюро за следствие на Украйна съобщи, че проверява решение на военното командване да провежда събитие за Деня на ракетата и артилерията в село покрай фронтовата линия в Запорожие, само че не посочи какво е събитието.

" Главното е да се откри цялостната истина за случилото се и да се предотврати повтаряне на сходни произшествия ", съобщи Зеленски в неделя. " Сега следствието би трябвало да даде почтени отговори на фамилиите на починалите бойци и на обществото по какъв начин се е случила тази покруса и дали са издадени някакви непозволени заповеди ".

Киев стартира контранастъпление в Югоизточна Украйна при започване на юни, само че силите му напредват постепенно против укрепените съветски сили, които нахлуха в Украйна през февруари 2022 година
 Никой не знае какво се случва на запорожкия фронт
Никой не знае какво се случва на запорожкия фронт

Русия и Украйна дават спорни доклади за осъществените и отразените атаки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР