19 са новоустановените след справката вчера към 17 часа. 40

...
19 са новоустановените след справката вчера към 17 часа. 40
Коментари Харесай

Нови 19 българи установиха с коронавирус, сред тях и бебе на два месеца

19 са новоустановените след справката през вчерашния ден към 17 часа.

40 са новите случаи за денонощие, като оперативният щаб регистрира нарастване с 4.8%. 16 от новоприетите са признати в болница.

Общо 865 са инфектираните българи с ковид . 671 са дейните случаи, както разясни професор Венцислав Мутафчийски. 244 от тях са признати в болница, като 34 българи се намират в интензивни отделения.

41 остава броя на умрелите от ковид българи.

15 от новите случаи са в София, като в столицата към този момент 510 са инфектираните.

Две деца са открити за последните 24 часа . Едното е бебе на два месеца от Бургас. Деветогодишно дете от Паничерево също е инфектирано. То е в болничното заведение в Стара Загора. 13 са към този момент доказаните случаи в поставеното под карантина село Паничерево.

69 са инфектираните медици у нас . Девет са новите случаи на инфектирани медици. Във Видин е затворено неврологичното поделение заради неналичието на личен състав, като пациентите за това поделение се пренасочват към Лом.

Шефът на щаба е мощно обезпокоен от възможното привършване на потенциала на медицински фрагменти по време на пандемията. Засега няма тежко заболели медици у нас. Интересен факт е, че множеството инфектирани лекари не са от Covid-19 отделения, а от други отделения. Мутафчийски още веднъж прикани своите сътрудници да преглеждат всеки един пациент като възможен инфектиран и притежател на ковид.

Иначе стана ясно, че има разчертан проект по какъв начин ще се разхлабват ограниченията, само че се следят трендовете по света. Мутафчийски уточни, че в този момент в Европа се разхлабват ограничения, които у нас не са били налагани и ще се въздържи нашият проект да го изнася пред медиите към този момент.

153 души са излекувани . 12 са новите случаи на хора, преборили вируса.

Следи се обстановката в ромските махали в София " Факултета " и " Филиповци ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР