19 са новите случаи на COVID-19 у нас. От тях

...
19 са новите случаи на COVID-19 у нас. От тях
Коментари Харесай

Влизаме в етап на угасване на епидемията от COVID-19

19 са новите случаи на COVID-19 у нас. От тях в болница са 9 души, други 10 са на домашно лекуване. Общият брой на инфектираните в България е 2538.

1220 теста са направени за вчерашния ден. Над 60 000 са общо PSR тестванията, заяви на брифинг на Националния действен щаб за битка с ковид шефът на Центъра по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев.

" Влизаме в стадий на угасване на епидемията, само че все пак не би трябвало да се понижават броя на тестванията. Така можем да хванем огнищата ", заяви зам.-началникът на Щаба за битка с COVID-19.

Новите случаи в Ямбол са 9. Само четирима от тях са на болнично заведение. Другите инфектирани са - София (2 случая), Пазарджик (3 случая), Сливен (3 случая), Шумен (2 случая). Заразените за денонощието са 9 дами, 9 мъже и едно дете.

В Сливен има инфектирана жена - доктор. Четирима са умряли за последното денонощие: Мъж на 75-години в София, мъж на 78 година в Сливен, 62-годишен мъж в Стара Загора и 66-годишна жена в Пловдив.

Излекуваните през вчерашния ден у нас са 33 души. Общо 44% са излекуваните в България или 1123 души.

" В България случаите не са малко, тъй като нямаме възрастно население. Тези изказвания са на хора, които споделят пред медиите, че се забавляват с пандемията. Ние не се забавляваме с епидемията. Народът спазваше ограниченията, повече от 90%, и не се поддаваха на операции ", разкри зам.-председателят на Щаба.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР