19 са жертвите на катастрофи в Старозагорско от началото на

...
19 са жертвите на катастрофи в Старозагорско от началото на
Коментари Харесай

Черна статистика в Старозагорско: 19 са жертвите на пътя от началото на годината

19 са жертвите на произшествия в Старозагорско от началото на годината, а ранените са 343.
 
Тежките катастрофи в района са 265, леките -635 леки катастрофи. За съпоставяне - през цялата 2020 година броят на тежките произшествия е бил 218, а на леките - 570. Загиналите са били 22-ма, а ранените – 261, регистрира на съвещание на Областната комисия по сигурност на придвижването шефът на ОД Вербовъчна разработка в Стара Загора ст. комисар Николай Колев.
 
Общият брой на записаните нарушавания на Закона за придвижване по пътищата през тази година е 53 809. От тях най-вече са за превишена скорост – 23 867, 3613 са за погрешно паркиране и прекъсване, 89 – за лишаване на преимущество. Засечени са 119 водачи на МПС с над 1.2 промила алкохол, 1371 без защитен колан или каска, 266 без документи за правоуправление. Регистрираните нарушавания от пешеходци са 1565. 

На 336 лица са формирани актове за груби нарушавания на Закона, като прекосяване на червен светофар, шофиране след приложимост на опиати и алкохол и други
 
Участниците в съвещанието се сплотиха към мнението, че е належащо усилването на превантивните ограничения във връзка с сигурността на придвижването. Увеличаване на техническите средства за наблюдаване, монтирането на в допълнение осветяване на натоварени улици и кръстовища, слагането на предпазни огради, където това е допустимо, са част от ограниченията, които бяха обсъждани на съвещанието. Увеличаване на часовете по сигурност на придвижването в учебните заведения и детските градини също бе посочено като нужна превантивна мярка.
 
Зам.-кметът на Стара Загора Йордан Николов заяви, че Общината стартира работа по план за осветяване на всички пешеходни пътеки в града.
 
„ Един от огромните проблеми, пред които сме изправени, е, че нарушителите стават все по-агресивни и все по-безотговорни . Затова приканвам за усилване на всички ограниченията за наблюдаване и надзор на пътищата. Призовавам и за интензивност от страна на институциите, тъй като залогът е голям. Той е животът и здравето на хората “, сподели в края на съвещанието Иван Чолаков.
 
 Той подсети, че кметовете на дребните обитаеми места и кметските наместници също би трябвало да проявят интензивност и да оповестяват на органите на Министерство на вътрешните работи лицата, които са склонни към нарушавания.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР