19 октомври беше датата, на която се очакваше ФИА да

...
19 октомври беше датата, на която се очакваше ФИА да
Коментари Харесай

ФИА: Промоутърът бави WRC календара

19 октомври беше датата, на която се очакваше ФИА да показа календара на Световния рали шампионат (WRC) за следващата година, отмина, а към момента няма информация по кое време тъкмо ще е подготвен календарът, защото до първото съревнование следващата година остават по-малко от 3 месеца.

Обикновено календарът в WRC за идващия сезон се показва още през август, а единствено в краен случай през октомври, когато по традиция е съвещанието на Световния съвет по моторни спортове.

Сега вицепрезидентът на ФИА Робърт Рийд изясни, че закъснението на новия календар е напълно по виновност на промоутъра на международния шампионата.

“Промоутърът дава отговор за календара, към момента не сме получили календара за следващата година ” изясни Рийд пред френското списание Autohebdo.
 Ойт Танак напуща Хюндай Ойт Танак напуща Хюндай
Но пък се появи информация, че още през август от промоутъра е бил показан календар за идващия сезон, само че от ФИА не са го приели и очевидно проверката му лишава доста повече от предстоящото време.
 Себ Ожие ще има нов навигатор за рали „ Япония “ Себ Ожие ще има нов навигатор за рали „ Япония “
“Календарът не отговаряше на всички наши условия и това е една от аргументите в този момент да се движим със забавяне - удостовери Рийд. - Ако промоутърът ни беше задоволително добър календар още през март, ние щяхме да го одобрим още тогава. Сега може би ще потвърдим новия календар през ноември. ”
 Ожие: Нямаше потребност да потвърждавам нищо! Ожие: Нямаше потребност да потвърждавам нищо!
Рийд се опита да успокои изнервените тимове поради закъснението на календара.
 Тойота: Не преговаряме с Танак Тойота: Не преговаряме с Танак
“Имаме опция да организираме онлайн гласоподаване за новия календар, няма да чакаме до декември, с цел да го потвърдим - изясни някогашния навигатор. - Но не мога да ви кажга по кое време тъкмо ще е това гласоподаване. Очакваме календара от промоутъра колкото се може по-скоро. ”
 Рованпера останал отчаян от темпото си в Испания Рованпера останал отчаян от темпото си в Испания
Предполага се, че зад кулисите върви сериозен спор по отношение на броя на надпреварите отвън Европа. Промоутърът желае да усили броя им, а тимовете са срещу, защото избират да има повече европейски надпревари, които значат по-ниски разноски. Освен това, плануваното включване на Саудитска Арабия като финален кръг следващата година също е тематика, която е породила съществени полемики. Очаква се, че следващата година в календара ще има 14 ралита, 8 от тях в Европа.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР