19 областни дирекции на МВР ще получат общо 20 броя

...
19 областни дирекции на МВР ще получат общо 20 броя
Коментари Харесай

Вътрешният министър: Ще се борим с чувството за безнаказаност по пътищата

19 регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи ще получат общо 20 броя портативни мобилни камери за надзор на скоростта по пътищата. „ Това е следващата стъпка, която Министерство на вътрешните работи прави по пътя към успеха в борбата с пътния травматизирам “, разгласи вътрешният министър Калин Стоянов.

„ Мобилните камери са закупени със средства от Фонда за сигурност на придвижването. Те са с висока резолюция и разграничителна дарба, както и с вграден изкуствен интелект. Ще регистрира скоростта на няколко автомобила по едно и също време. Работим по 4 публични поръчки за доставката на още към 280 боря портативни стационарни и мобилни камери “, добави той.

По думите му присъщото е, че всяко установено нарушаване неотложно ще бъде препращано посредством предпазен мобилен канал до Единния център за обработка на нарушаванията.

„ Очакваме регионалните шефове да подберат местата, на които ще бъдат позиционирани камерите. Това ще са места с най-вече нарушавания. За Плевен камерите ще са две, защото има забележителен брой ПТП “, посочи отрасловият министър.

Стоянов е безапелационен, че задачата е да се пребори възприятието за безотговорност, което от години цари по пътищата у нас, и означи, че се регистрира спад на броя на жертвите спрямо миналогодишните интервали.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР