19 млн. румънци гласуват днес и утре на референдум за

...
19 млн. румънци гласуват днес и утре на референдум за
Коментари Харесай

Какво ще стане на референдума за семейството в Румъния?

19 млн. румънци гласоподават през днешния ден и на следващия ден на референдум за смяна на дефиницията за семейство в конституцията на страната.
В документа е записано, че фамилията се основава на брак сред съпрузи. Румънците желаят новата формулировка да бъде „ сред мъж и жена”.
Референдумът беше проведен откакто гражданското придвижване „ Коалиция за семейството” събра подписите на 3 млн. румънци и внесе самодейността в Народното събрание. Конституционният съд даде зелена светлина за плануваната смяна.
Секциите отварят през днешния ден в 7 ч. сутринта и ще бъдат затваряни всяка вечер в двата дни на провеждането на референдума. За да бъдат приети резултатите за годни, би трябвало да гласоподават минимум 30% от имащите право на глас или 5,68 млн. румънци.
Според интернационалните коментатори на практика резултатът би имал дребен резултат, защото еднополовите бракове не са законни в Румъния. Тезите на критиците на инициирания от ръководещата в Румъния Социалдемократическа партия референдум са две: че се прави, с цел да отклони вниманието на хората от мощните антикорупционни митинги и да насочи фокусът им и другаде, както и с цел да заздрави " опорната точка " против ЛГБТ общността, която по-късно да бъде употребена на всевъзможни политически фронтове, по сходство на думата " джендър ", която стана нарицателно у нас. В северната ни съседка се завъртя и известен ефирен клип, заплатен съгласно мнозина от ръководещата партия, който намерено пропагандира против еднополовия брак и съгласно който в случай че румънците дали своят вот с " не ", щял да се отвори път даже към зоофилията.
Съгласно новия закон за референдумите гласуването ще бъде годно, в случай че в него вземат участие минимум 30 % от записаните в изборните описи и в случай че годните гласове съставляват минимум 25 % от записаните в изборните описи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР