19 минути разкри сделка за доставка на оръжие за Украйна,

...
19 минути разкри сделка за доставка на оръжие за Украйна,
Коментари Харесай

2 сделки за оръжие „минали” без ДАНС, голям проблем за Кор. Нинова

19 минути разкри договорка за доставка на оръжие за Украйна , която е " предходна ” през комисията за експорт, ръководена от Корнелия Нинова, без да има позволение от ДАНС . Оказва се, че тя не е била единствена, описаха пред 19 минути източници от върховете на властта. Става въпрос за два случая. Което прави проблемите на към момента вицепремиера в оставка извънредно огромни.

 

Разбира се, както призна и министър председателят в оставка Кирил Петков не става въпрос за директен експорт, а за опосредстван, което има и доста просто пояснение: небето над Украйна е затворено повече от 4 месеца, тъй че няма по какъв начин самолети с военна продукция да кацат напряко там, както беше до старта на войната на 24 февруари.

 

Напомняме, че България е изнесла без позволение на ДАНС противотанкови управляеми снаряди, каквито произвеждаме в държавния ВМЗ – Сопот и това е едно от обясненията за промяната на 3-месечния и назначен от самата Нинова ръб на голямото дружество. Пресцентърът на повереното й министерство 4 дни мълчи по този мотив и не разяснява. А мълчанието е знак на единодушие.

Пламен Валентинов
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР