19 милиона електронни билета са били купени в градския транспорт

...
19 милиона електронни билета са били купени в градския транспорт
Коментари Харесай

Столичната община спестила 1500 км хартия с електронните билети за градския транспорт

19 милиона електронни билета са били купени в градския превоз в София по един от петте вероятни метода . Това заяви ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, представен от Българска национална телевизия.

Той уточни, че над 1 милион жители пък са употребили, даваща опция всяко последващо пътешестване да не се таксува като ново, а таванът да бъде от 4 лв..

По негови думи това е цифрова гражданска война и е вторият стадий след смяната на транспортните средства и подмяната на старите с нови.

Имате пет нови метода да си купите билет в градския превоз - през смарт устройства, с телефон, през банкова карта, през приложение и през интернет уеб страницата. 19 000 000 пъти не принтирахме такива билети, не се губиха часове на хората в това да търсят билетче, след което, пробивайки си път с лакти, да го перфорират ", регистрира Георгиев.

Резултатите са за последните две години.
 Премахват санкцията за невалидиране на карта в столичния превоз
Премахват санкцията за невалидиране на карта в столичния превоз

Възстановява се и картата за една линия

Председателят на СОС изясни, че с валидирането при качването в градския превоз жителите оказват помощ за усъвършенстване на разписанието, с цел да няма празни рейсове и да има повече такива в натоварените часове.

От своя страна, ръководителят на Съвета на шефовете в ЦГМ Иван Антов уточни, че най-дисциплинирани при валидирането са пенсионерите и студентите. Дружеството пък имало за задача да провежда осведомителна акция за валидирането на билети и карти, в това число и с изгода за жителите, с цел да схванат значимостта на тази активност.

Георгиев означи, че с 19 милиона спестени хартиени билета могат да се покрият 10 футболни стадиони. Д ължината на билетите, които не са отпечатани, е 1500 км.
 Обещават ред и усмивки в столичния градски превоз от 1 януари
Обещават ред и усмивки в столичния градски превоз от 1 януари

Променя се системата за таксуване и се минава на е-билети

По негови думи в градския превоз са конфигурирани над 4300 камери, с което се усъвършенства сигурността на пасажерите.

От Столичната община регистрират и понижаване на случаите.

Георгиев уточни, че над 90% от рейсовете към този момент са сменени, а ограниченията за оптимизация не престават. Приключила е и процедурата за нови навеси на спирките, като се чака в идващите месеци да бъдат построени 113 спирконавеса.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР