19 каравани, паркирали и престояващи в района на дюните и

...
19 каравани, паркирали и престояващи в района на дюните и
Коментари Харесай

19 каравани върху дюните на залива „Вромос“

19 каравани, паркирали и престояващи в региона на дюните и на морския плаж в залива " Вромос ", установяваха чиновници от полицията в Созопол. Пред бТВ регионалният шеф на Бургас Пламен Янев сподели, че задачата на вчерашната ни акция на полицията е да се приключи беззаконието – разполагането на моторни транспортни средства и каравани по плажа. 

" С оглед на това ние, взаимно с Министерство на вътрешните работи предприехме нужните дейности. Надявам се следващата година тук да няма каравани, тъй като всеки, разполагайки се на мястото, би трябвало да се запознае какъв е този терен и нямайки единодушие на притежателя, прави безчинство ", изясни той.

" Към момента няма санкции. Даваме им напълно рационален период, с цел да се изнесат. Доколкото зависи от мен и в случай че законовата рамка се резервира такава, идващото лято няма да има такова скупчване на коли и каравани. От самото начало на лятото къмпингуващите тук ще бъдат предупреждавани, че правят противозаконни дейности ", съобщи Янев.

" В този залив има и горски фонд, който може да бъде както общински или държавен, по този начин и частен. Една огромна част от парцелите тук са частни и би трябвало да се ревизира на какъв терен са построени обектите. Има да вземем за пример построен ресторант, за който ние в общината не разполагаме с каквато и да било документи ", сподели пък кметът на Созопол Тихомир Янакиев.

" В основата на всичко това, което се случва, е неналичието на нормативна уредба, която да регламентира желанието на хората за диво къмпингуване. Такава разпоредба бе направена преди две години, само че по този начин и не видя бял свят. Апелирам час по-скоро да стане това факт, с цел да имат хората изясненост ", сподели още той. 

На 50 метра от мястото има нещо като частен къмпинг, само че хората споделят, че не могат да си сложат караваните и палатките там, тъй като е равнища и не им е комфортно, добави кореспондентът Лора Стаматис, представена от Флагман.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР