19-годишното момиче, загинало на Мальовица в неделя, се казва Виктория

...
19-годишното момиче, загинало на Мальовица в неделя, се казва Виктория
Коментари Харесай

Шефът на ПСС Боровец пред Lupa.bg : Виктория от София е загиналото на Железния път момиче

19-годишното момиче, починало на Мальовица в неделя, се споделя Виктория и е от София. Това заяви за Lupa.bg шефът на ПСС Боровец Ангел Керкелев. Девойката почина в неделя на Железния път (Виа Ферата) към 14 часа, без да е имало проблем с утежняване на времето или други затруднения в планината. Тя евентуално се е подхлъзнала на скалите. По този път нормално се качват алпинисти и по- малко фенове туристи.  



Според Керкелев, дружно с Виктория се е катерело момче, неин връстник, който е подал сигнала за нещастието.

По думите на момчето, което е било заедно с нея, единствено я е чул, че пада и я видял по какъв начин се търкаля по ската надолу. Не е могъл да направи нищо, с изключение на да потърси помощ. Това е улей, доста стръмен скат, посочи шефът на ПСС-Боровец.

Планинският избавител допуска, че при рухването се е скъсало въжето, за което са се прикачили със седалки с предпазен ремък.

Спасителите са се отзовали доста бързо, само че когато са пристигнали, момичето не е било живо. „ Предполагам, че е умряла на място. ”, изясни Керкелев.
Оказва се, че не са били с неприятна екипировка – имали са каски и седалки с ремъци, които се закачват за въжето, което е обезпечено в региона.  

За благополучие, най-малко младежът-придружител на Виктория е жив и здрав, прецизират от ПСС.
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР