19-годишно момиче от Костенец се бори с коварно заболяване. За

...
19-годишно момиче от Костенец се бори с коварно заболяване. За
Коментари Харесай

19-годишно момиче от Костенец се бори с коварно заболяване, нуждае се от помощ

19-годишно момиче от Костенец се бори с подло заболяване . За това алармираха консуматори на обществената мрежа Фейсбук. Вели е с сложена диагноза Сарком на Юинг след няколко проучвания и 5 скенер. 

Крайниците й още веднъж са отказали след мощна болежка с кръста, което се случва за повторно. 19-годишното момиче към този момент е в инвалидна количка и е безпомощна . Излязла е и буца на ръката й. 

Историята й стартира предходната година, когато Вели е получила нетърпими болки . Близките й са се обърнали по неотложност към медицински център в Костенец, където са й дали обезболяващи лекарства и са предположили, че става въпрос за бъбречна рецесия. 

Това се е повторило и Вели се е обърнала към експерт в болница в София. След няколко проучвания й е била сложена тежката диагноза. Направена й е била интервенция и тя е проходила . Но в този момент крайниците й още веднъж са отказали. 

„ Този повторно обаче се оказа съдбовен – по този начин и не съумя да стане да стартира да върви към този момент, а седна в инвалидна количка безпомощна! Това се случва в края на месец Ноември 2023г. Назначиха й 9 химиотерапии, за първата чакахме да се освободи място много време! Направихме едната химиотерапия! Подобрение няма! Направихме и втората химиотерапия, само че вместо да се усъвършенства и да се свива този израстък,както ни обясниха лекарите в Исул -той стартира да се популяризира и преди седмица излезна буца и на ръката!

Това към този момент ни пристигна допълнително и по тази причина се взехме решение да потърсим помощ в друга страна за нейното лекуване! Тя е единствено на 19г. студентка, която желае да живее, да учи, да се развива кариерно и да съумява в живота! “ , описват нейните близки. 

Всеки, който желае , може да подари на следната банкова сметка:

Алианц Банк България
IBAN: BG 46BUIN95611000705322
BIC: BUINBGSF
Получател: Фондация Павел Андреев
Основание: Дарение за Велислава Димитрова Спасова

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР