19-годишно момиче от Бразилия ражда близнаци, които имат различни бащи.

...
19-годишно момиче от Бразилия ражда близнаци, които имат различни бащи.
Коментари Харесай

Едно на МИЛИОН: Млада жена роди близнаци от РАЗЛИЧНИ бащи

19-годишно момиче от Бразилия ражда близнаци, които имат разнообразни татковци. Нейните бебета са същински медицински феномен, тъй като сходно нещо се случва един път на милион.

Младата майка, поискала да резервира анонимност, споделя, че е била интимна с двама мъже в един и същи ден, заради което е направила тест за бащинство на децата си осем месеца след раждането. Тя събрала ДНК материал от мъж, с който имала връзка и който макар необикновеното стичане на събитията считала за татко на двете деца. Оказало се обаче, че единствено едното дете е негово.

Друг евентуален татко също е тестван и резултатът за второто бебе е позитивен.

Това събитие се назовава научно хетеропарентно свръхзачатие. В изявление лекарят на майката на близнаците, Тулио Хорхе Франко, изяснява: " Възможно е две яйцеклетки от една и съща жена да бъдат оплодени от разнообразни мъже. Бебетата споделят генетичния материал на майката, само че порастват в разнообразни плаценти ".

Той акцентира, че казусът е извънредно необичаен, че е " един на милион " и че в никакъв случай не е мислил, че ще види сходно нещо в живота си. Предполага се, че в света има единствено 20 такива случая.

Местните медии оповестяват, че децата към този момент са на 16 месеца, а един от бащите оказва помощ в грижите за тях.
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР