19-годишният норвежец Холгер Руне се класира на финала на “Мастърс-а

...
19-годишният норвежец Холгер Руне се класира на финала на “Мастърс-а
Коментари Харесай

Неудържимият Руне прекрати серията на Оже-Алиасим

19-годишният норвежец Холгер Руне се класира на финала на “Мастърс ”-а в Париж след следващата си впечатляваща победа през седмицата - 6:4, 6:2 против намиращия се в невероятна серия Феликс Оже-Алиасим. 

Руне се облагодетелства от отричане на международния номер 1 Карлос Алкарас в предходния си дуел, само че като цяло по пътя към финала във френската столица отстрани поредно Стан Вавринка, Хуберт Хуркач, Андрей Рубльов, Алкарас и в този момент Оже-Алиасим.

От идната седмица Руне ще заеме 12-а позиция в международната класация, а в случай че завоюва купата, ще пробие в топ 10, измествайки точно Хуркач, който сега е десети. 

Норвежецът към този момент има осем победи от 13 мача този сезон против съперници от топ 10, а към този момент е на четвърти пореден край след София (поражение от Марк-Андреа Хюслер), Стокхолм (победа над Стефанос Циципас), Базел (загуба от Оже-Алиасим) и в този момент Париж.

Руне в характерен жанр осъществя 20 уинъра и направи 16 непредизвикани неточности, в което беше много по-ефективен от съперника му - 14 към 24 за канадеца. Оже-Алиасим се намираше в изключителна поредност от 16 победи, само че през днешния ден изоставаше във всички статистически показатели  и надлежно загуби.

Това е едвам вторият шампионат в зала от шестте тази година, в които канадецът е играл и не е стигнал до финала. Оже-Алиасим въпреки всичко може да се гордее с първия си “Мастърс ” полуфинал от Маями 2019 (загуба от Джон Иснър) и първи в категория над АТР 500 този сезон. 

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР