19-годишният Карлос Алкарас продължава сензационното си представяне от началото на

...
19-годишният Карлос Алкарас продължава сензационното си представяне от началото на
Коментари Харесай

19-годишният Алкарас срази и Джокович

19-годишният Карлос Алкарас продължава сензационното си показване от началото на сезона и се класира за финала на шампионата от сериите " Мастърс " 1000 на клей в испанската столица Мадрид с награден фонд 6,58 милиона евро. Испанецът победи пред родна аудитория лидера в международната класация и в схемата Новак Джокович (Сърбия) с 6:7(5), 7:5, 7:6(5) за 3:35 часа, което е най-дългият мач в шампионата до момента. 

Вчера Алкарас отстрани своя кумир и петкратен първенец Рафаел Надал, а през днешния ден завоюва и против трикратния победител Джокович, предава Спортал. 

Испанецът загуби първия сет след тайбрек, само че направи поврат в идващите две елементи и завоюва най-голямата победа в кариерата си. Джокович преодоля пасив от 1:3 в първия сет, изравни и след 7:5 в тайбрека поведе в резултата. Във втората част сърбинът позволи пробив в 12-ия гейм и Алкарас изравни. 

Испанецът пропусна две благоприятни условия да вземе подаването на Джокович в третия сет, а в десетия гейм даже пропусна мачбол. В тайбрека Алкарас взе задатък от 5:3 и затвори срещата с третия си мачбол. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР