19-годишният българин записа двубой от 408 кг (189 кг в

...
19-годишният българин записа двубой от 408 кг (189 кг в
Коментари Харесай

Спорно съдийско решение лиши Христо Христов от олимпийски бронз

19-годишният българин записа дуел от 408 кг (189 кг в изхвърлянето и 219 кг в изтласкването). Олимпийски първенец стана узбекът Акбар Джураев с нов олимпийски връх от 230 кг. Втори е арменецът Симон Мартиросян с 423 кг. Бронзът отиде при Артурс Плесниекс (Латвия) с 410 кг, а четвърти Тимур Наниев от Руския олимпийски комитет с 409 кг.

В първото придвижване Христов изхвърли в първия опит 185 кг, а по-късно направи сполучлив и на 189 сполучлив. На 192 обаче щангата го затисна. Варненецът приключи трети в придвижването след Мартиросян с олимпийски връх от 195 кг и Джураев от със 193 кг.

В изтласкването международният първенец за младежи Христов съумя на 213 и 219 кг. В третия си опит той изиска рекордните за него 222 кг и съумя, след което изкрещя от наслада. Съдиите обаче взеха решение, че е имало леко трептене на лакътя и не признаха опита и по този начин не разрешиха на българина да завоюва орден, тъй като с този резултат щеше да изпревари сигурно руснака и латвиеца.

Българският щаб, отпред със старши треньора Иван Иванов, подаде контестация, само че тя не бе почетена

" Чувствам се доста ограбен. Това решение ми попречи да направя нещо, което желаех да реализира в живота си. Вие видяхте какво стана. Не мога да разясня държанието на журито, само че това беше плячкосване. Щях да печеля бронзов орден ", съобщи разочарования Христо Христов след надпреварата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР