19-годишният Ангел Д. прие да търпи 3 години лишаване от

...
19-годишният Ангел Д. прие да търпи 3 години лишаване от
Коментари Харесай

Трима подсъдими за четири въоръжени грабежа се признаха за виновни


19-годишният Ангел Д. одобри да търпи 3 години отнемане от независимост с 5-годишен изпитателен период за грабежите, осъществени в разнообразни съучастия сред четиримата подсъдими, след сговор посред им да правят обири и грабежи при изискванията на продължавана незаконна активност. Четвъртият съизвършител – Пресиян В., подписа съглашение с прокуратурата в петък, и одобри да търпи наказване 3 години отнемане от независимост с 4-годишен изпитателен период.

За отговорни в продължавано закононарушение по член 199, алинея 1, т. 2, по отношение на член 198, алинея 1 от Наказателен кодекс се признаха и Димитър О. и Грегор Г. Първият от тях получи наказване 2,8 година с 4-годишен изпитателен период, а вторият – 2 години и половина, също с 4-годишен изпитателен период, като се отхвърлиха от разглеждане на делото против тях по общия ред. 

Четирите въоръжени грабежа са осъществени със заплашване с палка и револвер. Ограбените пари на два магазина и заведение са на стойност 1306 лв.. Причинените вреди са възобновени напълно на потърпевшите. В тежест на наказаните са направените по делото разходи по назначените съдебно-балистична и лицево-идентификационна експертиза.

И четиримата участници в закононарушенията са неосъждани и са възраст 19 и 21 години.

Определенията, с които Варненският областен съд е одобрил споразуменията сред подсъдимите и Окръжната прокуратура, влизат в действие незабавно и не подлежат на обжалване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР