19-годишната Татяна Иванова си поставя за цел да изпълни детската

...
19-годишната Татяна Иванова си поставя за цел да изпълни детската
Коментари Харесай

Татяна Иванова с амбиция да бъде първата българка космонавт: Не се отказвайте от мечтите си!

19-годишната Татяна Иванова си слага за цел да извърши детската фантазия на мнозина – да стане космонавт. Младата дама е студент по инженерна физика и от години работи интензивно, с цел да стигне близо да звездите.

Иванова надалеч не се тормози от това да лети с главата надолу и към този момент е минала през двата учебно-тренировъчни лагера по модел на НАСА. Татяна е призната да взе участие в програмата на НАСА за кандидат-астронавти. Преди месец се е завърнала от Флорида, където взима присъединяване в плана PoSSUM, който тя дефинира като най-сериозната си крачка досега.

„ Моята фантазия е да стана космонавт. Разбира се, пътешествието до звездите е много дълго и стръмно. То носи огромно задоволство, по тази причина съм фокусирана върху самия път до такава степен. България има двама космонавти, само че за жал, Александров излетява в далечната 88-ма година. От тогава сме в застой. Нямаме жена космонавт, по тази причина се надявам да стана първата такава “, безапелационна е Татяна.



Тя посети авиобаза Крумово в Международен ден на авиацията и космонавтиката:

„ Всичко, което върша през последните години е да изградя обобщение и да се приготвя. На първо място съм студент, би трябвало да мина през степените бакалавър, магистър, дори лекар. Сега вземам участие в селекция за аналогова задача. Това е симулация на задача на Луната или Марс “, споделя още Иванова.

Младата дама споделя, че за нея не би било терзание някой различен да я изпревари в задачата и да стигне до звездите, тъй като неин приоритет е друго:

„ Опитвам се и работя по идеята България да стане пълновръстен член на Европейската галактическа организация. Мисля, че това е огромен проблем. Вече министерството на нововъведенията и растежа има фокус над тази сфера и се надявам скоро да има развиване “, декларира още Иванова.

И насочи зов към децата със смели фантазии:

„ Колкото и да ви се подиграват, бе значение защо мечтаете, не се отхвърляйте и натрийте носа на всеки, който не има вяра във вас “!



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР