19-годишната Денислава Глушкова се утвърди в топ 40 на ранглистата

...
19-годишната Денислава Глушкова се утвърди в топ 40 на ранглистата
Коментари Харесай

Български тенис празник: Глушкова донесе втора титла за страната ни в рамките на същия ден

19-годишната Денислава Глушкова се утвърди в топ 40 на ранглистата при девойките още при започване на 2022-ра, а след това не се нуждаеше от изключително дълго време, с цел да разгърне своя капацитет и при дамите. Тийнейджърката доближаваше до четвъртфиналната фаза на съвсем всеки един собствен шампионат и изцяло закономерно се поздрави с първата си купата, когато при започване на предишния октомври завоюва трофея на конкуренцията от категория W25 в Созопол. 

Изглежда това е било единствено началото за Глушкова, тъй като през днешния ден тя добави втора купа към визитката си, откакто стана шампионка на W15 надпреварата в Анталия и по този метод трансформира неделята в един истински български тенис празник, имайки поради по какъв начин Янаки Милев стана първенец малко по-рано на мъжката конкуренция в същия град. Втората сложена беше изцяло безкомпромисна във финалния конфликт, надигравайки сръбкинята Наталия Сенич с безапелационното 6:2 6:4 и по този начин си обезпечи дебют в топ 500 на международната класация.

Сблъсъкът стартира с замяна на ранни пробиви, само че равностойното начало бързо беше сменено с цялостна доминация от страна на Денислава, която ловко задържаше топката в игра и изчакваше грешките от другата страна на мрежата. Сенич се опита да промени ритъма на игра и увеличи интензитета в ударите си, единствено че това не ѝ донесе никакви дивиденти, като нашата сънародничка завоюва последните четири гейма от откриващия сет, доближавайки се оптимално покрай успеха.

Втората част не стартира по този начин сполучливо за родната ни представителка, чийто начален удар я изостави изцяло и това докара до голям брой двойни неточности. Сръбкинята в действителност не правеше нищо изключително и просто се възползваше от непредвидените дарове на нашето момиче, които разрешиха на международната номер 920 да вземе задатък от 4:2.

Историята обаче още един път се повтори, тъй като Глушкова се върна към най-хубавия си тенис и нямаше проблем да реализира още една серия от 4 следващи гейма в своя изгода, с цел да подпечата спечелването на втория си трофей в своята професионална кариера.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР