19-годишната дебютантка на US Open Бианка Андрееску сътвори поредната сензация.

...
19-годишната дебютантка на US Open Бианка Андрееску сътвори поредната сензация.
Коментари Харесай

Приказката продължава! 19-годишна дебютантка ще спори със Серина на финала на US Open

19-годишната дебютантка на US Open Бианка Андрееску сътвори следващата сензация. Канадката доближи по страховит метод до финала в Ню Йорк, побеждавайки швейцарката Белинда Бенчич със 7:6(3), 7:5 за 2 часа и 15 минути. Младата тенисистка впечатли със самообладанието и характера, който показва в този мач и напълно справедливо си уреди среща със Серина Уилямс на финала.

В първия сет Бенчич бе тенисистката, която доминираше на корта. Швейцарката стигна до 6 точки за пробив, в това число и до сетбол в 10-ия гейм, само че по този начин и не съумя да материализира нито една от опциите си. В същото време Андрееску се бореше със зъби и нокти и съумя да докара нещата до тайбрек. Там към този момент швейцарката рухна и напълно даде самодейността в ръцете на своята противничка, която се възползва и стигна до триумфа със 7:3 точки, с цел да вземе първия сет.

Това развиване на нещата не пречупи Бенчич, която започва втория сет чудесно с два пробива, с които поведе с 4:1. Андрееску върна един пробив, само че Бенчич съумя още в идващия гейм още веднъж да възвърне преднината си от три гейма, с цел да стигне до 5:2 и да сервира за сета. Тогава обаче нещо се случи с швейцарката, която внезапно още веднъж се срина и не съумя да завоюва нито един гейм повече, като в последна сметка загуби сета и мача с 5:7.

Андрееску направи впечатляващите 40 уинъра, въпреки да имаше и 38 непредизвикани неточности. Тя осъществя 7 аса, само че направи 9 двойни неточности. Бенчич обаче имаше едвам 16 уинъра в мача и 32 непредизвикани неточности и единствено 2 аса на сметката си.

Yes, @Bandreescu_, this is definitely REAL LIFE!

See you on Saturday in the final... #USOpen pic.twitter.com/v5df41niQq
— US Open Tennis (@usopen) September 6, 2019
Така Андрееску доближи до първия си край в шампионатите от Големия шлем в дебюта си в главната скица на “Флашинг Медоус”. Тя е първата тенисистка, която реализира сходно нещо след Винъс Уилямс през 1997 година.

В борбата за трофея канадката ще се изправи против Серина Уилямс в събота. Това ще е повтаряне на финала на “Роджърс Къп”, който обаче двете не съумяха да доиграят до дъно, защото американката се отхвърли поради травма след единствено 4 изиграни гейма (3:1 за Андрееску).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР