19-годишна британка получи четири месеца условна присъда в Кипър заради

...
19-годишна британка получи четири месеца условна присъда в Кипър заради
Коментари Харесай

Британка получи условна присъда в Кипър заради лъжливи показания за изнасилване

19-годишна британка получи четири месеца условна присъда в Кипър поради лъжливи показания срещу 12 израелски туристи, които тя упрекна в групово обезчестяване през лятото на предходната година.

Изпитателният период ще е 3 години и ще би трябвало да покрие разноските по делото, които са към 150 евро. Жената ще може да се върне във Англия, написа Би Би Си.

Снимка: Reuters

По време на съвещанието пред съда се събраха и представители на правозащитни организации. В акцията срещу обвиняването участваха, както деятели от Кипър, по този начин и от Израел. Те поддържаха британката с крясъци: „ Не се опасявай, ние имаме вяра в теб! “.

През юли предходната година 19-годишната британка подава недоволство в кипърската полиция, че е изнасилена. По думите й в закононарушението са взели участие 12 млади израелски туристи. Тя оповестява, че са я изнасили в хотел в курорта Айя-Напа.
14-годишен български жител остава в ареста в Германия поради обезчестяване В досието му към този момент има два сходни случая, казусът провокира огромно публично неодобрение
По-късно младата жена отдръпва показанията си, като разяснява, че служителите на реда от Кипър са я предиздвикали да го направи. Те отхвърлят.

В показанията на британката попадат сведения, че тя е била в сантиментална връзка с единия от израелските туристи, само че след време той е станал доста ревностен и неотстъпчив.

Младата жена прекарва повече от месец в пандиза в Кипър, а в края на август я пускат със възбрана да напуща острова.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР