19-годишен сирийски бежанец заяви във видео, че е бил прострелян

...
19-годишен сирийски бежанец заяви във видео, че е бил прострелян
Коментари Харесай

Sky News и Свободна Европа покават във ВИДЕО как мигрант е прострелян от бг граничар

19-годишен сирийски емигрант съобщи във видео, че е бил прострелян от български граничари. Кадрите са от взаимно следствие на Lighthouse Reports, Le Monde, Sky News, ARD, The Times и Свободна Европа.

Видеото, публикувано от, демонстрира по какъв начин млад сириец e прострелян на българската граница след отблъскването му в Турция. Това е първото доказателство за потреблението на огнестрелни оръжия при защита на европейска граница, настояват създателите на следствието. Министерство на вътрешните работи отхвърля да е прибягвало до пукотевица при зародило напрежение с група сирийци.

Случаят е от 3 октомври, само че фрагменти се разгласяват едвам в този момент. На тях се вижда по какъв начин 19-годишният сирийски жител Абдула Ел Рустум пада на земята, откакто патрон попада в гърдите му. Това се случва наоколо до оградата на българо-турската граница. Мъжът е претърпял три интервенции - две в Турция и една в Сирия - и оживял на косъм.

Той твърди, че е бил прострелян от български гранични чиновници, откакто са хванали групата му да влиза незаконно в страната и са я върнали назад в Турция. " Преминахме границата на България към 7-8 сутринта. И вървяхме в България 5-6 часа. След което бяхме задържани от българската полиция. Те ни претърсиха. Бяха единствено мъже. Взеха ни телефоните, парите и всичко, което имахме ", споделя Абдула Ел Рустум пред " Свободна Европа ".

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР