19-годишен шуменец бил задържан в полицейския арест след като за

...
19-годишен шуменец бил задържан в полицейския арест след като за
Коментари Харесай

Серия от престъпления в Шумен: Дрогиран 19-годишен открадна кола, обра няколко обекта и предизвика катастрофи

19-годишен шуменец бил арестуван в полицейския арест откакто за по-малко от 24 часа направил пет закононарушения . Той бил открит в хода на профилирана полицейска интервенция за противопоставяне на битовата престъпност и обезпечаване на публичния ред на територията на ОДМВР-Шумен.

Хронологично, незаконната му активност почнала от обект на ул. “Строител “ в града. Младежът взломил стъклопакет на входна врата, проникнал в павилион за парични преводи и направил кражба на преносим компютър, 204 лотарийни билети и парична сума в размер на 175 лв..

Проникнал в двора на частна компания в село Дибич и от паркиран лек автомобил „ Мини купър “ направил кражба на мобилен телефон, благосъстоятелност на 74-годишен мъж.

Върнал се още веднъж в Шумен и проникнал в двор на ул. “Индустриална “ в града, благосъстоятелност на частна компания, от където направил кражба на газова бутилка с клапан и маркуч.

В 09:24 часа през вчерашния ден сутринта 36-годишен мъж от Шумен съобщил, че му е бил откраднат микробуса „ Мерцедес Спринтер “ от ул. “Владайско въстание “ в града при разтоварване на стока на търговски обект.

Автомобилът бил засечен от екипи на полицията. Спрян бил на бул. “Мадара “ на паркинг против индустриално дружество. Зад кормилото бил 19-годишен мъж от Шумен .

Изяснено било, че по време на придвижването си провокирал три леки пътнотранспортни катастрофи , като нанесъл вреди по паркирани коли. Авторът на кражбата на автомобила бил недееспособен, а след тест за шофиране след приложимост на наркотични субстанции и техни аналози е регистрирана позитивна на канабис проба . Дал е кръвна проба за разбор. Задържан бил за период до 24 часа в полицейското ръководство в Шумен.

За осъществените закононарушения са формирани досъдебни производства . Работи се по изясняване на съпричастността му към осъществена кражба на парична сума от вендинг машина на бул. “Мадара “ в града.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР