19-годишен младеж от Пловдив е задържан на жп гара Стара

...
19-годишен младеж от Пловдив е задържан на жп гара Стара
Коментари Харесай

Последни подробности за 19-годишният психар , който намушка млада жена от Варна във влак

 19-годишен юноша от Пловдив е арестуван на жп гара Стара Загора след сигнал за кървясъл случай във влака от Пловдив за Варна. Той намушкал на три места спътничката си в купето Виктория Генова, която е на 18 г. 

Сигналът е бил подаден малко преди 2,00 часа на 24 ноември. От причинителя Пламен Ч. е конфискуван сгъваем джобен нож. След закононарушението той направил опит да избяга, само че е бил настигнат от пасажер във вагона, който се метнал в придвижване от влака.

Пострадалата е била откарана в тежко положение с прободни рани в бедрото, главата и гръдната област, настанена е в отделението за интензивно лекуване и реанимация при Университетска болница за интензивно лекуване " Проф. доктор Стоян Киркович “, където е била направена интервенция. Според незабавни медици най-опасно било пострадването в региона на бедрото. Към обяд през вчерашния ден положението на жертвата е било нормализирано.

Според информация на bTV момчето тормозило неколкократно момичето. След като тя съумяла да го прогони един път, последвал втори опит. Нападателят връхлетял в купето и се държал нападателно, което довело до изваждането на нож от страна на дамата. Извършителят съумял да я обезоръжи и й нанесъл прободни рани. Една от тях е извънредно рискова и се намира в региона на гръдния панер, под мишницата.

Случайно минаващ пасажер почнал да гони нападателя. Тъй като влакът се намирал на метри от жп гара Стара Загора понижил скоростта, нападателят скочил, а 21-годишният пловдивчанин се метнал след него. Той съумял да го задържи преди намесата на полицията.

Пробите за алкохол и упойващи субстанции на нападателя са негативни. Не е престъпно проявен. В момента той се намира в психиатричната болница в Раднево. Няма информация дали момчето има незаконно минало.

Предстои да бъде осъществена интервенция на потърпевшата, защото е с две срязани сухожилия. Образувано е досъдебно произвеждане. Засега няма данни причинителят Пламен Ч. и жертвата да са се познавали. Тепърва ще се обяснява при какви тъкмо условия и какви са аргументите за избухналия сред двамата в началото устен скандал, прецизираха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи - Стара Загора.

При първичния разпит арестуваният юноша декларирал, че употребяваният нож е бил на живеещата във Варна Виктория. По неговите думи тя го извадила от чантата си и почнала да го размахва, с цел да го сплаши.

Нараняванията станали, до момента в който двамата се борели във влаковото купе.

Свидетелят на спречкването, който с риск за живота си скочил в придвижване от влака и настигнал опиталия да избяга Пламен, е безапелационен, че младата жена извадила ножчето, откакто младежът станал прекомерно неотстъпчив и направил опит да я прегръща и целува.

Според събраните в хода на досъдебното произвеждане данни Пламен Ч. е страдал от психологично заболяване. Предстои той да бъде наведен в държавната психиатрична болница " Д-р Георги Кисьов “ – Раднево, за наблюдаване и лекуване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР