19-годишен младеж е задържан след стрелбата в синагога по време

...
19-годишен младеж е задържан след стрелбата в синагога по време
Коментари Харесай

Арестуваха нападателя на синагогата в Калифорния ВИДЕО

19-годишен юноша е арестуван след стрелбата в синагога по време на еврейския празник Пасха в американския град Поуей, северно от Сан Диего. Най-малко един човек е бил погубен, а няколко други са ранени, заяви кметът на града, представен от Си Ен Ен.

Стрелбата е била открита в синагогата Congregation Chabad в градчето. По думите на кмета, евентуално става дума за закононарушение от ненавист.

Пред кореспонденти в Белия дом президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи: „ Към този миг това наподобява като закононарушение от ненавист, само че адресирам най-дълбокото си състрадание на всички наранени и ще доведем случая до дъно “.

В близкия медицински център са били откарани четири души след стрелбата. Там е умряла 60-годишна жена. Останалите трима са в устойчиво положение.

57-годишният равин, който също е прострелян, има рани, които приказват за самоотбрана. Той евентуално ще изгуби показалеца на дясната си ръка. 34-годишна жена и момиче имат рани от патрони. Момичето има пострадвания по крайници и лицето.

Стрелецът е разпознат като Джон Ърнест от Сан Диего. Властите проверяват дали той има връзка с палеж на джамия в близкия град Ескондидо от предишния месец.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР