19-годишен индонезийски младеж е бил спасен след седем седмици на

...
19-годишен индонезийски младеж е бил спасен след седем седмици на
Коментари Харесай

Индонезийски младеж беше спасен след 49 дни на сал в океана

19-годишен индонезийски юноша е бил избавен след седем седмици на вода, откакто въжетата, закотвящи рибарския сал, на който работел, се скъсали и той се понесъл с него в океана, оповестиха Агенция Франс Прес и Асошиейтед прес, представени от Българска телеграфна агенция.

След 49 дни Алди Новел Адиланг бил открит край Гуам от панамски транспортен съд на към 2500 км от първичното му местонахождение. Това е станало на 31 август и 18-годишният юноша към този момент се е върнал в Индонезия.

Алди работел от 16-годишен на риболовен сал с барака, закотвен на към 125 км от брега на Северен Сулавеси. Задължението му било да поддържа запалена лампата, която притегля рибата. От платформата не се виждал брегът. Той живеел на нея, като един път седмично му доставяли храна и вода.

Когато салът се откъснал на 14 юли, Алди е имал храна за една седмица. Той е ядял риба, която успявал да си сготви, като наклал огън от дървената ограда на плаващия съд. Пиел е морска вода, която е филтрирал през облеклата си.

" Той описа, че е бил уплашен и постоянно плачел. Всеки път, когато видел огромен транспортен съд, се обнадеждавал, само че повече от 10 кораба го подминали ", описа индонезийският посланик в Осака Фажар Фирдаус пред Jakarta Post.

Сега Алди е в положително здравословно положение, макар премеждието, и е със фамилията си.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР