19 години след трагичната смърт на фолк певицата Румяна, се

...
19 години след трагичната смърт на фолк певицата Румяна, се
Коментари Харесай

Помните ли я певицата Румяна? Убиеца ѝ не лежа и ден в затвора, живее си щастливо…

19 години след трагичната гибел на фолк певицата Румяна, се роди второто й внуче.  Миналата година дъщерята на чалга легендата Марияна даде живот на сина си Иван точно на рождения си ден 5 май. В последните дни на юни в бургаската болница изплака бебето и на сина й Илиян. Въпреки упованията, че новороденото ще носи името на починалата си баба Румяна, нейната внучка се споделя Златина, написа HotArena.

По подигравка на ориста Румяна не откри благополучие в любовта и почина поради калпавото шофиране на своя финален другар,  но нейните две деца и оживялото й гадже са щастливо задомени и се радват на деца. Преди щерка й Марияна, фамилно гнездо свил синът на певицата. Въпреки музикалната си заложба, 32-годишният Илиян не съумял да направи кариера, само че пък се радва на щастливия си брак и новородена дъщеря.

Любимият на фолк легендата, който я погуби в адската злополука, скоро откакто се отърсил от шока, още веднъж намерил огромната обич и се оженил.  Той продължавал кариерата си на музикант по заведенията. Любо обаче изрично отказвал да извършва взаимния им шлагер „ Вечната любов ”, макар молбите на нейните почитатели. На починалата си другарка артистът посветил сълзливите балади „ Търся те нощем ” и „ Най-ценния подарък ”. Угризенията на съвестта обаче го преследвали до през днешния ден, макар че след гибелта й се оженил за друга. Любен, който бе известен във фолк гилдията с семейството Васков, към този момент се подвизавал като Кирилов и заобикаля всякаква гласност.

Дъщерята на Румяна Марияна, която е нейно копие, е безапелационна, че двамата с брат й Илиян биха дали прошка на килъра на майка си, стига той да им изиска амнистия някой ден.

Дългокосата певица почина на 30 юли 1999 година в зверска автомобилна злополука,  в разцвета на креативните си и житейски задължения. На същата дата, само че 7 години по-късно, умира и нейната майка. Възрастната жена по този начин и не съумяла да превъзмогне тъгата по неуместно отишлата си щерка. Казала, че си отива, и в действителност – на 30 юли 2006 година, вместо да прави панихида, тя умряла.

В деня, който издъхна, изпълнителката имала спогодба с бащата на децата си Руси Андролов да ги остави да му погостуват в Казанлък, където той работел като музикант. Колата била карана от приятелят на певицата Любен, който също стартирал кариерата си на фолк артист. При съдбовния случай на пътя Бургас-София, на километър източно от сливенското село Блатец, „ Голф ”-ът на певицата се блъснал челно в микробус „ Фиат Ивеко ”. При удара красивата Румяна издъхна на място. 12-годишният й наследник Илиян бе настанен с заплаха за живота. Дъщеря й Марияна също потърпевша тежко.

По-късно било открито, че злополуката е била извънредно и единствено по виновност на Любо , който хвърчал с прекомерно висока скорост. Катастрофиралият автомобил бил трансфорат в купчина остаряло желязо. Кормилото на лидера било превито на две, моторът влезнал в купето, задните седалки били откъснати. Въпреки че умъртви обичаната си в злополуката, карайки с превишена скорост, Любо по този начин и не лежа нито ден в пандиза. Той се размина само с условна присъда и не заплати кръвнина на децата й.
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР