19 години, 21 трофея, близо 2 милиарда паунда само за

...
19 години, 21 трофея, близо 2 милиарда паунда само за
Коментари Харесай

Приказката свърши: Неочакваният край на ерата Роман Абрамович в Челси

19 години, 21 трофея, близо 2 милиарда паунда единствено за прехвърляния. Всичко това в ерата " Роман Абрамович " в Челси. След красива съветска приказка на " Стамфорд Бридж ", олигархът разгласи, че продава клуба. Причината е повече от ясна - войната сред Русия и Украйна.

За интервала си в Челси, Абрамович остана нещо като митологична фигура . Няма да намерите нито едно негово просторно изявление, надали ще си спомните по какъв начин звучи гласът му. Руският милиардер посети " Стамфорд Бридж " за последно през 2018 година, а все още няма информация за непрекъснатото му местопребиваване.

Според осведомени, руснакът взема решение да купи тим откакто гледа онлайн Манчестър Юнайтед - Реал (Мадрид), когато " алените " дяволи побеждават с 4:3 в четвъртфиналите на Шампионската лига. Два месеца откакто отиде на " Олд Трафорд ", Абрамович купи Челси.
 Роман Абрамович разгласи: Продавам Челси!
Роман Абрамович разгласи: Продавам Челси!

" Така е най-добре за клуба "

Бившият шеф на клуба Марк Тейлър (работил от 1997 до 2003 г.) сподели за The Athletic в изявление: " Всичко мина допустимо най-бързо. Челси търси вложители от 18 месеца, загубихме доста време. Никой не знаеше кой е Роман Абрамович , само че Роман Абрамович знаеше доста за клуба. Видяхме го едвам на 15-то място в листата на най-богатите хора в света от Forbes - това изглеждаше като добра насочна точка.

Милиардерът заплати 140 милиона паунда.
 Снимка 307140
Източник:

Тревър Бърч, основен изпълнителен шеф, не вярваше в протичащото се до последния миг: " Той купи клуба за 10 минути и въобще не говореше британски. Не бях изцяло сигурен, че това е същински човек, не открих нищо за него в Гугъл. Преди да подпиша последните документи, ме беше боязън да бъда участник в скрита камера.

Резонен въпрос е: Защо Абрамович избра Челси? Според осведомени, три са значимите аспекта: местонахождение (столичният клуб обезпечи виза за живеене в Лондон), досегаемост до пазара (Челси беше благосъстоятелност на един човек, а не от група мениджъри, като Тотнъм, например) и инфраструктура (стадионът с хотела се намира в комфортен район).

Какъв човек е Роман Абрамович?

Негов доближен споделя пред sports.ru: " Образован, образован човек. Никога не съм изпитвал благоговение в общуването с него. Той е апатичен към лукса. В средата на 2000-те той имаше часовник, който струваше към 15 $. Рядко пиеше алкохол, позволяваше си чаша вино . Хората, които пиеха повече от Роман, непрекъснато бяха обект на шегите му. Той има ужасно възприятие за комизъм, имаше подигравка, само че не бих споделил, че Абрамович има специфичен метод на другарство. Той постоянно се държи непретенциозно, постоянно се облича непретенциозно, наподобява непретенциозно. Като цяло е доста сензитивен, даже нерешителен. Всъщност той е образован човек с прелестно възприятие за комизъм ".
 Снимка 372783
Източник:

Самият съветски олигарх споделя, че футболът му е метод на живот. " Не става въпрос за правене на пари. Имам доста по-малко рискови способи да спечелвам пари. Управлението на клуб е в действителност занимателно - това също значи триумф и титли. Може би футболът за мъжа е до известна степен секс.

През 2018 година Абрамович резервира безмълвие даже по време на най-тежкия удар под формата на антируски наказания и отвод на английска виза заради условието на английските управляващи да обяснят произхода на благосъстоянието. Никаква връзка с медиите, вести - единствено от вътрешни лица. Тогава клубът замрази построяването на нов стадион, а самият Абрамович безредно търсеше различни места за живеене.

Още през 2016 година той подаде и по-късно отдръпна молби за позволение за престояване в Швейцария (адвокати даже се пробваха да забранят на медиите да разгласяват тази информация, само че получиха отказ), а през януари 2018 година получи позволение за престояване на остров Джърси в Ламанша (дава на богати чужденци, които са подготвени да заплащат £145,000 налози годишно).
 Абрамович продава първокласни парцели по неотложност
Абрамович продава първокласни парцели по неотложност

Ето за какво

Роман Абрамович се раздели с много мениджъри откогато закупи клуба. Анализатори пресметнаха, че клубът изплати компенсации в размер на £112,5 млн. за 17,5 години . Моуриньо завоюва £31,4 млн. при две прекратявания на договорите си, до момента в който Конте взе £26,6 млн. Вилаш-Боаш намерено подлага на критика Абрамович след напускането на Челси: " Не мога да приема решението на притежателя. Виждам го като изменничество. Защо ме уволни? Не съм сигурен дали мога да посоча обществено повода ", сподели португалецът.

Странно или не, Роман Абрамович се довери на жена да бъде мощният човек в Челси . Става въпрос за Марина Грановская, която е изпълнителен шеф на клуба от 2013 година, само че си сътрудничи на Абрамович повече от 20 години. Двамата общували по няколко пъти дневно, а съгласно осведомени, дамата била дясната ръка на олигарха и на нея дължи огромна част от постигнатото.
 Снимка 357660
Източник:

След случилото се сред Русия и Украйна, Роман Абрамович бе заставен да се раздели с Челси. Руснакът стори това посредством прочувствено известие, в което споделя, че го боли да напусне клуба по този начин. " Надявам се да мога да посетя Стамфорд Бридж за финален път и персонално да се сбогувам с всички вас. Да бъдеш част от Челси е привилегия за цялостен живот. Гордея се с нашите взаимни достижения. Футболен клуб Челси и неговите почитатели вечно ще останат в сърцето ми ", се споделя в известието му.
 Роман Абрамович е в Беларус и оказва помощ в договарянията сред Русия и Украйна за мир
Роман Абрамович е в Беларус и оказва помощ в договарянията сред Русия и Украйна за мир

Съобщава Jerusalem Post

Сега " сините " се продават за към 2 милиарда паунда. Към клуба към този момент има претенденти като един от тях е някогашният двоен първенец на UFC Конър Макгрегър.

19 години по-късно, след началото на ерата Абрамович, Челси завоюва 21 трофея, измежду които 5 шампионски трофеи на Англия, 2 трофея на Шампионска лига, 2 на Лига Европа, 1 Суперкупа на Европа.

Противоречива или митологична фигура, Роман Абрамович е един от най-успешните притежатели във футбола и никакви политически или стопански разногласия няма да трансформират или заличат триумфите, които се пазят за историята...
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР