19 брилянтни съвета за родители е събрала блогърката Джоана в

...
19 брилянтни съвета за родители е събрала блогърката Джоана в
Коментари Харесай

19 брилянтни съвета за родители

19 брилянтни съвета за родители е събрала блогърката Джоана в своя блог Cup of Joe. Ако детето ви е паднало, не ви чува, когато му говорите, не желае да прави елементарни и всекидневни задачки, по какъв начин ще постъпите.

Ето и препоръките за родители:

Ако детето ви е паднало, първото нещо, което би трябвало да го попитате, е: „ Наранено ли си или уплашено “? Обикновено децата просто са уплашени или смутени. Ако е по този начин, разкажете история за това по какъв начин вие или татко ви в миналото сте имали същото рухване, когато сте били дребни. Децата обожават такива истории, те им оказват помощ да поддържат духа си.

Ако летите с цялото семейство в аероплан, постоянно заемайте места на разнообразни редове: дано единият родител да седне до децата, а другият настрана. Сменяйте местата си на всеки два часа. Доказан метод да извършите пътуването по-лесно за всички.

Ако желаете да привлечете вниманието на децата на масата за вечеря или другаде, започнете изречението с: „ Някога съм ти разказвал история за… “

Научете се да рисувате няколко елементарни животни, като жаба, птица или предмети (самолет, кукла). Децата ще желаят да ги рисуват още веднъж и още веднъж.

Хронометърът е превъзходен мотиватор, когато имате потребност детето ви да завърже връзките на обувките си, да яде каквото има в чинията си, да почисти стаята си, като цяло, да направи всичко по-бързо.

За да избегнете изтощителни борби за „ облечи си яке, на открито е студено, апелирам, споделих “, вместо първите думи кажеи: „ Изпъни ръцете си “ и по-късно просто облечете детето.

Измислете седмичен „ ден на понички “ или „ ден на бонбони “. Вместо да отказвате на детето си от самото начало – „ не, не може да ядеш сладкиши “, подсети му: „ Ние ядем бонбони в сряда. “ Ритуалът ще направи деня специфичен, децата ще го чакат с неспокойствие и в това време, ще развият такова потребно качество като търпението.

Децата в предучилищна възраст могат да бъдат помолени да изберат и вземат обичаната си книга със себе си на дълъг път с метро или различен превоз – това ги учи да се забавляват. По отношение на размера и наличието най-подходящи са книгите с картинки, където би трябвало да намерите воин или предмет в разгара на нещата.

Малките деца постоянно са склонни да пият вода. Дори и да кажат „ не “, в случай че поставите чаша вода пред тях, те ще го създадат.

Важно е освен да сте физически покрай детето, само че и да се фокусирате напълно върху него. Когато се приберете от работа, в случай че е допустимо, оставете телефона си в чантата си и просто бъдете с детето си (10 минути или час, според от обстоятелствата). Дори да сте изтощени, в неприятно въодушевление, да сте имали тежък работен ден, забравете за всичко за известно време и поговорете с детето си, преди да приготвите вечеря или да свършите друга домакинска работа. По подигравка на ориста от време на време самите деца са прекомерно заети, с цел да прекарват време с вас – въодушевено играят или пишат домашни – и за цялостно благополучие те просто би трябвало да знаят, че сте там и сте подготвени да поддържате връзка.

Можете да измислите игра: всеки уикенд отидете на пазара и помолете децата да изберат два нови зеленчука. Като предписание, тяхното занятие е извънредно завладяващо. У дома можете да изберете нови предписания дружно и по този метод да опитате доста здравословни зеленчуци: спаначен чипс, авокадо гуакамоле, кафява тиква, зелени смутита. Чудесен метод да запознаете децата с нови храни.

Миенето на зъбите е едно от най-непривлекателните занимания за децата. Поканете детето си да избере ария и да я изпее, до момента в който си мие зъбите. От една страна, пеенето няма да му разреши да скучае, тъй като знае думите, а от друга – ще работи като таймер, с помощта на който ще знае какъв брой му остава.

Тревожните деца ще се оправят по-лесно с безпокойството, в случай че вземете за предписание заран в резюме да разказвате какви действия и събития са планувани за този ден. Например, в случай че обстановката е сложна за четиригодишно дете, можете да му дадете време да се приготви авансово, да се настрои: „ Отиваме на детско празненство вечерта, ще има доста деца, по-малки от теб и ще би трябвало да си толерантен с тях, нали? “

Децата не обичат доста да чистят стаята си, само че харесват други домашен отговорности: изхвърляне на боклука, разтоварване на съдомиялната машина, стартиране на прахосмукачка, миене на печката. Остава да разберете какво харесва вашето дете. Започнете с дребни задания, да вземем за пример, инструктирайте го да извади прането от пералнята, да сортира чорапите по двойки. Ако нямате работа за тях, само че обезверено се нуждаете от двайсет минути за себе си, измислете задача (но да звучи съществено!): „ Наистина би трябвало да трансферира всички тези ядки от плика в купата. ”

Ако детето стартира да се държи, до момента в който върви, поканете го да опита да върви по нов метод: да марширува, да скача като жаба, да се клатушка като пингвин.

Добра концепция е да поканите толкоз посетители на рождения ден на вашето дете, колкото са годинките му. Тогава то няма да се преуморява и да се претрупва с усещания. Една година – един посетител, четири години – четирима другари …

По време на обяд вземете децата от учебно заведение, без предизвестие и излезте да обядвате дружно.

Отивайки на детската площадка, вземете със себе си най-малко две дребни играчки – за нови другари. По предписание, децата първо играят едно до друго и едвам по-късно стартират да играят дружно.

Винаги казвайте сбогом на детето си, когато си тръгвате – това е значимо, даже да се разплаква.

Оценете тази статия
Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР