19 български граждани, сред които бебета и деца, чакат на

...
19 български граждани, сред които бебета и деца, чакат на
Коментари Харесай

Евакуация от Газа: Българи с деца чакат на пункта Рафа - вижте какво разказаха пред БНТ

19 български жители, измежду които бебета и деца, чакат на пункта " Рафа " да изоставен Ивицата Газа откакто попаднаха в.

Списъкът беше оповестен тази заран. Малко по-късно Българска национална телевизия се свърза с един от нашите сънародници там, който удостовери, че чака пропускането му през граничния пункт.

29-годишната Самар Чинино, която също е в листата на българските жители, чака на пункта с трите си дребни деца. Ето какво описа тя пред Българска национална телевизия:

" Аз съм на 29 години и съм тук със брачна половинка ми, който е на 35 години. Имам три деца - едното е на 7, другото е на 4, а третото е единствено на 1 годинка. Сестра ми е тук, също е български жител, тя е тук с 3-месечното си бебе.

Тук има доста хора от разнообразни националности. Тръгнала съм единствено с една чанта. Не ни дават храна и вода на границата, само че аз нося за децата най-малко. Никой не ни споделя по кое време ще преминем.

Искам да отида в България - там, където няма война, умерено е. Майка ми и татко ми са се оженили в България, родена съм там, живяла съм в България 4 години и след това се местят в Газа.

Баща ми е пристигнал в България поради войната в Кувейт. Майка ми е българка и сега е в България, а татко ми е в Турция с мои братя и сестри.

Мисля, че от другата страна на границата в Египет ни чака консул от българското посолство. Той чака всички български жители да прекосят границата.

Цялото ми семейство се тревожи, че не може да напусне. Израел ни нападна и не знаем какво да вършим - нямаме ток, нямаме нищо и нищо не знаем. Децата се разболяха, тъй като въздухът е отровен. Не можем да дишаме, не можем да живеем, нямаме вода, храна, а сме с дребни деца.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР