189 са сключените договори за безвъзмездна финансова помощ в област

...
189 са сключените договори за безвъзмездна финансова помощ в област
Коментари Харесай

95 милиона лева влизат в бизнеса в област Монтана

189 са подписаните контракти за безплатна финансова помощ в област Монтана. Общата им стойност е 95 млн. лева
Данните бяха обявени от регионалния шеф Валери Димитров след извършена във Видин среща с министъра на нововъведенията и растежа Александър Пулев. Посещението е част от мобилните приемни на министъра в цялата страна, които да разпространяват опциите на българския бизнес за кандидатстване по Националния проект за възобновяване и резистентност и структурните фондове на Европейски Съюз.
„ Помощта е за дребния и междинен бизнес. Това е една добра мярка, имайки се в поради икономическото положение на компаниите сега. Добро начинание на служебния кабинет. Ще има и стратегия на останалите министерства ”, посочи Димитров.
По процедура „ Възстановяване на МСП посредством възстановяване на енергийната успеваемост ” са подписани 15 контракта за над 1.6 милиона. По ограниченията за превъзмогване на следствията от COVID-19 в област Монтана са подписани 266 контракта за безплатна финансова помощ за над 5.8 млн. лева По процедура на планове „ Технологична рационализация ” са подадени 28 оферти за финансова безплатна помощ в размер на над 7 млн.лв. и общо декларирани разноски в размер на над 14 млн.лв. Кандидатите развиват главно действия в региона на произвеждане на железни структури и елементи за тях, на други химични артикули, некласифицирани другаде, машини за селското и горско стопанство, облекло, мебели, матраци и дюшеци.
168 от договорите към този момент са завършили, сподели още регионалният шеф на Монтана.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР