186 зрелостници от Пловдив и областта не са допуснати до

...
186 зрелостници от Пловдив и областта не са допуснати до
Коментари Харесай

186 зрелостници от Пловдивско не стигнаха до матура заради двойки за годината

186 зрелостници от Пловдив и региона не са позволени до държавните зрелостни изпити, защото имат двойка за годината и по-късно не са съумели на поправката. Изпитите за повишение на оценката се организираха до през днешния ден, с цел да се даде късмет на оптимално повече 12-класници да се явят на утрешния изпит.

182-ма няма да могат да се явят на следващия ден на първата наложителна матура по български език и литература, а други четирима – на втората матура по избираем предмет от профилиращите на 20 май, написа Уча в Пловдив.

3946 зрелостници са се явили на матурата по български, сподели началникът на Регионалното ръководство на образованието Антоанета Пакова. Днес шефовете раздадоха служебните бележки за допускане, на които е посочено в кое учебно заведение 12-класникът е разпределен да постави матурата. Макар че митингите на превозвачите са планувани след 9 часа и не би следвало да попречат на напредването, Пакова посъветва да бъде планувано задоволително времето за стигане до изпитните зали. Всички зрелостници би трябвало да са заели местата си най-късно до 8 часа, а квесторите би трябвало да са в учебните заведения до 7,30 часа.

Мобилните устройства се предават на входа на залите, в които има видеонаблюдение. Зрелостниците пишат единствено с черна писалка и не оставят никакви знаци, с цел да не бъде анулирана работата им.

Справка с базата данни на РЗИ сподели, че в Пловдивска област няма нито един болен или карантиниан поради Covid-19 абитуриент.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР