185 години от рождението на Васил Левски бяха отбелязани в

...
185 години от рождението на Васил Левски бяха отбелязани в
Коментари Харесай

Велико Търново пази жива паметта на Апостола на свободата

185 години от рождението на Васил Левски бяха маркирани в старопрестолния град. Програмата пред паметника на Апостола стартира с осъществявания на ария и стихотворения, отдадени на Дякона. С родолюбивата демонстрация на децата от група „ Пчелица “ на Детска градина „ Соня “ Старата столица още веднъж потвърди, че още от ранна възраст великотърновчетата познават и почитат българските герои. Децата от групата са и най-малките членове на Комитет „ Васил Левски “.

Пред паметника на Дякона се организира боен обред, аграждани, представители на институции, измежду които заместник-кметът проф. Георги Камарашев и ръководителят на Общинския съвет Венцислав Спирдоновподнесоха венци и цветя в символ на благодарност.

Слово произнесе началникът на Националния боен университет „ Васил Левски “ бриг. военачалник Иван Маламов, почетният часовой мина в церемониален марш.

По мотив 185-годишнината от рождението на Апостола, в 21,30 ч. довечера ще бъде излъчен аудио-визуалният театър „ Царевград Търнов – тон и светлина “. Прожекцията може да бъде следи от площад „ Цар Асен I “ пред крепостта Царевец.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР