183 ученици от Украйна, записани в български училища, получават допълнителни

...
183 ученици от Украйна, записани в български училища, получават допълнителни
Коментари Харесай

`183 ученици от Украйна в български училища получават допълнителни онлайн уроци

183 възпитаници от Украйна, записани в български учебни заведения, получават спомагателни онлайн уроци по предмети като български език и литература, български език като непознат и математика, а част от тях към този момент са взели документи след сполучливо преминато образование, оповестиха от Министерството на образованието и науката. Оттам допълват, че някои от учениците се включват и в занимания по ползи като шах и танци.

Допълнителните онлайн уроци са по плана „ Равен достъп до учебното обучение в изискванията на рецесии “, финансиран от Оперативна стратегия „ Наука и обучение за образован напредък “. Най-много украински възпитаници, включени в спомагателни образования, има в три учебни заведения – СУ „ Димчо Дебелянов “ във Варна, ОУ „ Пейо Яворов “ в Бургас и СУ „ Неофит Рилски “ в Банско. 

В учебните заведения във Варна и Бургас включените в спомагателни образования възпитаници са по 19, по 8 са издадените в двете образователни заведения документи.  

В Банско в спомагателни онлайн уроци вземат участие 18 украински деца.  

В поддръжка на приобщаването на децата от Украйна Министерството на образованието и науката създаде и образователно пособие за проучване на български език като непознат. То е предопределено за възпитаници от първи до четвърти клас, търсещи или получили протекция в страната ни и мигранти.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР