181 нови случая на коронавирус отчитат здравните власти в Русенско

...
181 нови случая на коронавирус отчитат здравните власти в Русенско
Коментари Харесай

181 нови случаи на COVID-19 в Русенско

181 нови случая на ковид регистрират здравните управляващи в Русенско за последните 24 часа, като измежду тях има осем деца в учебна и едно дете в предучилищна възраст.

Най-много са инфектираните в община Русе - 157. По седем болни има в Бяла и Иваново, по трима в Сливо поле и Ценово, както и по двама в Борово и Две могили. Единствено в обитаемоте места от Ветово няма инфектирани.

Оздравелите през вчерашния ден са 47, а двама мъже и три дами с позитивен тест за ковид са умряли. Справка в Единния информативен портал демонстрира, че региона се подрежда на осмо място по заболеваемост в страната.

За миналото денонощие няма област без нови случаи на болестта. Най-малко са записаните в Разград - 22.  На болнично лекуване в Русенска област се намират 240 души, като 53 от тях са в реанимация. Свободните кревати са 148, от които интензивните са 13.

До момента в региона са осъществени 108 078 имунизации, като повторна доза са получили 53 936 души. Бустерна доза имат общо 8866 русенци. През вчерашния ден са имунизирани и 24 деца, като 10 от тях са на възраст сред 5 и 11 години. 

Припомняме, че в Русе действат три „ зелени коридора “ за имунизации. Без авансово записване на час ваксини ще бъдат сложени от 08.30 до 16.30 часа в Белодробната болница „ Д-р Димитър Граматиков “, както и в изнесения кабинет на ДКЦ-2.

Същевременно опцията за имунизации остава и в беленската болница „ Юлия Вревска “. Там имунизациите ще се вършат от 12:00 до 18:00 часа. И на трите места са обезпечени имунизациите на Pfizer, Moderna и Janssen, като в Тубдиспансера препаратът на Moderna ще бъде разполагаем единствено в дните вторник и четвъртък.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР