180 милиона лева ще бъдат предоставени на предприятия от преработващата

...
180 милиона лева ще бъдат предоставени на предприятия от преработващата
Коментари Харесай

Министерството на иновациите и растежа отвори процедура Кръгова икономика за кандидатстване на фирмите по Плана за възстановяване и развитие

180 милиона лв. ще бъдат предоставени на предприятия от преработващата индустрия за по-екологично и зелено произвеждане. Министерството на нововъведенията и растежа отвори процедура " Кръгова стопанска система " за кандидатстване на компаниите по Плана за възобновяване и развиване. 

Мярката ще финансира безплатно всички преработвателни предприятия, без значение дали са дребни или огромни, за по-ефективно потребление на ресурсите и внедряване на климатично неутрални способи и технологии за произвеждане и ползване на артикули.

Минималният размер на помощта е 70 000 лв., а оптималният ще се дефинира от размера на сдруженията. Микропредприятията могат да получат най-много 350 000 лв.. За дребните се плануват до 550 000, за междинните - 750 000 лв., а за огромните - до един милион.

Съфинансирането е от 20 до 50%, според от категорията на компанията. Със средствата могат да се закупуват машини, уреди, съоръжение или програмен продукт, с които да се способства за ограничение на вредите върху околната среда.

Със средствата могат да се закупуват машини, уреди, съоръжение или програмен продукт, с които да се способства за ограничение на вредите върху околната среда. Също по този начин да се поддържат вложения, с които фирмите да понижават образуването на боклуци, да лимитират потреблението на пластмасови артикули, да вкарат потребление на различни първични материали, в това число с биологичен генезис.

Кандидатстването по процедурата е напълно онлайн до 3 октомври тази година на  следния линк.
В момента е отворена за кандидатстване и процедурата за развиване на индустриални зони и паркове в страната. Тя е с бюджет 212 млн. лева и също е по Плана за възобновяване и резистентност. По мярката могат да аплайват оператори на индустриални зони и паркове - държавни, общински, взаимни и частни, новосъздадени или съществуващи, по четири действия: довеждаща инфраструктура, вътрешна за зоната инфраструктура, здания за научно-изследователска активност и създаване на екоинфраструктура (зарядни станции за електромобили)./БНР Тази публикация ви хареса? Следете всичко най-интересно от Econ.bg и във
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР